Az élet viszontagságaiban a saját erőforrásaink beüzemelésére

MINDFULNESS-ALAPÚ STRESSZCSÖKKENTÉS (MBSR) ONLINE TANFOLYAM

Bagdi Bella pszichológus és mindfulness tanár vezetésével

8 hetes, tudományos bizonyítékokon alapuló program a stressz és a testi-lelki fájdalmak kezelésére…

8+ letölthető meditációs gyakorlatokkal

Letölthető segédanyagok mind a 8 alkalomhoz

2 találkozó között gyakorlási programmal

9×2,5 órás online találkozóval

1 napos gyakorlónap

Tapasztald meg az eredeti, 8 hetes Mindfulness-alapú stresszcsökkentő (MBSR) programot, amelyet Jon Kabat-Zinn a UMass Medical Center Stresszcsökkentő Klinikáján fejlesztett ki.

Fontos: A létszám korlátozott. Amennyiben szeretnél az őszi csoportunkban részt venni, érdemes mihamarabb lefoglalni a helyed!

MI AZ A MINDFULNESS?

A mindfulness az egyik legfontosabb dolog, amit valaha megtanulhatsz az életben. A jelen pillanatra irányuló tudatos, ítélkezés nélküli figyelem képességét jelenti. Lehetővé teszi, hogy tisztán lássuk mindazt, ami az életünkben történik…

A mindfulness gyakorlása a nyugalom és a belső egyensúly nagyon mély szintjéhez, valamint nagyobb önkontrollhoz és a stresszes helyzetek hatékonyabb kezeléséhez vezethet. A mindfulness segít abban is, hogy kreatívan reagáljunk a ránk nehezedő nyomásra – ahelyett, hogy megszokásból, vakon reagálnánk.

Az elfogadás, az együttérzés és a melegség a tudatos jelenlét alapvető összetevői, melyek átalakítják az érzelmi fájdalmat és a szenvedést. A mindfulness nem olyasmi, amit „meg kell szerezni” vagy el kell sajátítani.  Ez már benned van – egy mély belső erőforrás, amel minden egyes pillanatban elérhető és türelmesen várja, hogy újra felébreszd és a tanulás, a növekedés, valamint a gyógyulás szolgálatába állítsd.

MI AZ MBSR, A MINDFULNESS ALAPÚ STRESSZCSÖKKENTŐ PROGRAM?

A mindfulness-alapú stresszcsökkentés (MBSR) egy olyan megközelítés, amely a mindfulness segítségével segíti az élet nehézségeivel, követelményeivel, stresszel és testi vagy mentális kihívásokkal küzdő embereket. Kezdőknek és haladóknak egyaránt kiválóan alkalmas módszer!

A mindfulness tréning egy módja annak, hogy megtanuljunk tudatosan és szisztematikusan dolgozni a stresszel, a fájdalommal vagy a betegséggel (a gyógyító terápia kiegészítéseként, nem azt helyettesítendő módon).

Segít megküzdeni a mindennapi élet kihívásaival és követelményeivel úgy, hogy nem fordulunk el tőlük, hanem megtanuljuk, hogyan legyünk rugalmasak velük és általuk.

A Mindfulness alapú stresszcsökkentés története dióhéjban:

A Mindfulness-alapú stresszcsökkentés (MBSR) programot Jon Kabat Zinn alapította 1979-ben a Massachusetts-i Egyetem Orvosi Központjában. Az MBSR mára számos területen elterjedt, beleértve az egészségügyi szakembereket valamint számos környezetben, többek között munkahelyeken és oktatási intézményekben egyaránt.

MIRE BIZONYÍTOTTAN JÓK A MINDFULNESS MÓDSZEREK?

Klinikai vizsgálatokkal bizonyított, hogy a mindfulness módszer képes felére csökkenteni a krónikus depresszió visszatérésének kockázatát (ez a hatékonyság a hangulatjavító gyógyszerekével vetekszik).
Emellett a csendes éberségmeditáció rendszeres gyakorlása más érzelmi-lelki problémák, például a stressz vagy a szorongásos zavarok, függőségek, alvászavarok kezelésében és a testi fájdalmak elviselésében is segíthet, és javíthatja az életminőséget.

A testi-lelki egészség megtartása mellett a mindfulness alapú módszerek alkalmazása ma már az oktatásban, személyiség- és önismeretfejlesztésben, vezetőképzésben is széles körben elterjedt. A diákok számára kidolgozott módszer például a figyelem és az érzelmi intelligencia fejlesztésére szolgál.

A 8 ALKALOMBÓL ÁLLÓ TANFOLYAM ÖSSZEFOGLALÁSA:

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

Online részvételű alkalmak, melyek 3 órásak, és amelyek gazdag élményt és kapcsolódást biztosítanak.

Szisztematikus elmélyülés a formális és informális MBSR meditációs gyakorlatokban, beleértve a vezetett beszélgetéseket és az otthoni gyakorláshoz szükséges audio és pdf anyagokat.

Gyengéd nyújtás és tudatos jelenlétben végzett mozgásmeditációk.

Csoportos párbeszéd, a mindennapi életben való tudatosság fokozására.

Otthoni gyakorlást és elmélyülést megtámogató segédanyagok

Minden alkalom végén mindfulness-alapú zenei élménnyel zárunk

AZ MBSR KÜLÖNÖSEN HASZNOS LEHET AZOK SZÁMÁRA, AKIK AZ ALÁBBIAK EGYIKÉBEN ÉRINTETTEK:

Stressz okozta kimerültség

Időhiány, túlterheltség

Agyalás, rágódás

Érzelmi hullámvölgyek

Álmatlanság​

Ingerültség​

Levertség​

Koncentrációs problémák

De bárki számára, aki szeretne jelenlévőbb és tudatosabb lenni a saját életében, hasznos.

MIKOR LESZNEK A TALÁLKOZÓK?

Október 30.

9:00 - 11:30

November 6.

9:00 - 11:30

November 13.

9:00 - 11:30

November 20.

9:00 - 11:30

November 27.

9:00 - 11:30

December 4.

9:00 - 11:30

December 11.

9:00 - 11:30

December 18.

9:00 - 11:30

Az elvonulás december 2-án lesz megtartva.

Ismerd meg a leendő oktatód!

Bagdi Bella

pszichológus, mindfulness tanár, pozitív pszichológia coach

Legbelül mindannyian boldogok akarunk lenni és szeretnénk elkerülni a szenvedést. Viszont a szenvedés az élet elkerülhetetlen része. Még ha viszonylag előnyös körülmények közé születünk is, mindannyian szembesülünk a fájdalom különféle tapasztalataival. A munkásságom jelképének azért választottam a lótusz a sárban metaforát, mert az élet nehézségeiből kiteljesedő ént szimbolizálja – ami a sárból erőt merítve képes kinyílni és virágozni. Saját életem a példa arra, hogy ez lehetséges. A múltban megtapasztalt folyamatos szorongás, gyermekkori traumák, kudarcélmények és a fiatalkori depresszióval való megküzdésemből merítek empátiát és gyakorlati eszközöket a lelki egyensúly visszaszerzéséhez, a talpra álláshoz és egy virágzó emberi élet felépítéséhez.

2020 óta sikerült a mindfulnesst beépítenem a mindennapi életem ritmusába.

A napi rendszeres gyakorlások segítenek a szenvedést jóra használni és boldogságot teremteni belőle.

Az a küldetésem, hogy segítsek a hozzám fordulóknak továbbadni mindazt a sok áldást, amivel a mindfulness-alapú gyakorlatok képesek megajándékozni bennünket annak érdekében, hogy boldogabban élhessünk és az élet viharaival, kihívásaival képesek legyünk megküzdeni és fejlődni általuk. Erre törekszem pszichológusként, mindfulness tanárként és pozitív pszichológia coachként. Pozitív pszichológia alapú dalaimmal és meditációimmal már most is napi szinten támogatom az embereket a személyiségük formálásában, a gyógyulás, a feltöltődés vagy a belső béke megteremtésének folyamatában. Viszont fontos számomra, hogy én magam is folyamatosan fejlődjek: jelenleg a doktori (PhD) tanulmányaimat az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolájában végzem.

Mennyibe kerül a részvétel?

Normál ár
75.000 Ft

A tanfolyam teljes díjának
költsége

Támogatói ár
85.000 Ft

Ha megengedheted magadnak és szívesen támogatnád valaki kedvezményes részvételét

Támogatott ár
65.000 Ft

Olyan diákoknak, munkanélkülieknek, nyugdíjasoknak, akiknek szükségük van a kedvezményre

A tanfolyam díja tartalmazza:

Fél órás egyéni interjút (ZOOM vagy telefonos beszélgetés)​

Összesen 29 óra vezetett csoportos foglalkozást​

Több mint 8 db meditációs hanganyagot​

Több mint 8 db zenés hanganyagot​

8 x 20 oldalas munkafüzetet​

Gyakorlási programot​

Tanúsítványt a saját élményű program elvégzéséről​

Videós útmutatót a tanfolyam utáni otthoni gyakorlásokhoz​