8 hetes mindfulness-alapú tanfolyam, online részvétellel

Fedezd fel
Legjobb Önmagad!

Avagy alkalmazd tudatosan a személyes erősségeid és válj 18x boldogabbá!

Bagdi Bella pszichológus és mindfulness tanár vezetésével

8+ letölthető meditációs gyakorlatokkal

Segédanyagok mind a 8 alkalomhoz

Személyre szabott gyakorlási program

8×3 órás online találkozóval

Mindfulness-alapú zenei élménnyel

Fontos: A létszám korlátozott. Amennyiben szeretnél az őszi csoportunkban részt venni, érdemes mihamarabb lefoglalni a helyed!

Mi az a mindfulness?

Amikor az emberek a mindfulnessre gondolnak, gyakran elképzelnek valakit, aki csukott szemmel ül egy párnán egy szobában. Néha valóban így néz ki egy mindfulness-gyakorlat, és az ily módon végzett gyakorlatoknak számos előnye van.

De a mindfulness ennél sokkal több. A mindfulness a mindennapi élet olyan megközelítési módja, amely élvezetesebbé és stresszmentesebbé teszi az életet. Mindenre alkalmazhatod, amit csinálsz – akár étkezés, séta vagy munka közben is. A mindfulness egy életmód és egy olyan döntés, melyet bármelyik pillanatban meghozhatsz.

A magyarul tudatos jelenlétnek fordított mindfulness egy olyan eszköz, ami tudományosan igazolt módon segíthet:

1. Abban, hogy az erősségeinket tudatosan kihasználva teljesebb életet élhessünk

A pozitív emberi tulajdonságok, azaz az erősségeink kifejezése hatással van az emberi gondolatokra, érzésekre és viselkedésre – valamint a beteljesülés és az értelem érzését adják (Park, Peterson & Seligman, 2004).

A mindfulness és az erősségek egymásra pozitív hatással bírnak: a kettő együttes használata ösztönzi az élet során tapasztalt stresszorok és akadályok leküzdését, a jó dolgok keresését, az életben való tudatos jelenlétet és az erősségek tudatos használatát.

2. Abban, hogy kiteljesítsük kreativitásunkat

A mindfulness szerepe ma már tudományosan bizonyított a problémamegoldásban, ugyanis az éber, tudatos állapot hatékonyan támogatja a problémák megoldására való ráébredést.

De a rendszeres meditáció a kreativitásra is pozitívan hat. Megállapították, hogy a meditáció olyan gondolkodási stílust támogat, amely lehetővé teszi új ötletek kialakítását.

3. Abban, hogy javítsuk a kapcsolatot önmagunkkal és másokkal

Ez jórészt annak köszönhető, hogy a tudatos megfigyelésre való nagyobb hajlam fejleszti az empátiát, képessé tesz az érzések, érzelmek jobb azonosítására és kifejezésére. Emiatt a párok párkapcsolati elégedettségét, autonómiáját, közelségét, egymás elfogadását is bizonyítottan növeli.

4. Abban, hogy nagyobb elégedettséget, nyugodtságot és kevesebb stresszt tapasztaljunk

Kutatások alapján a tudatos jelenlét ismétlődő gyakorlása pozitív változásokat eredményez a neuroplaszticitásban, ami nagyobb érzelmi kiegyensúlyozottsághoz, együttérzéshez, boldogsághoz, a stressz és a trauma enyhítéséhez vezet, ami nagyobb testi/lelki jóllétet tükröz.

A tudatos jelenlét nem abban segít, hogy a gondolatainkat megváltoztassuk, hanem abban, hogy a gondolatokhoz (és önmagunkhoz) másképp viszonyuljunk – kiegyensúlyozottan és megítélés nélkül, kíváncsian és elfogadóan.

A tudatosság fejlesztése velünk született, mindannyiunk számára elérhető.
Már most is ott van benned és csak arra vár, hogy előhívd!

Mik azok a személyes erősségek?

A személyes erősségek azok a pozitív vonásaink, amelyek tudatos használatával kellemes érzéseket, kiteljesedést, hatékonyságérzést élhetünk át. Amik feltöltenek, segítik céljaink elérését és a személyes fejlődésünket.

A VIA (Values In Action nonprofit szervezet) irányítása alatt Martin Seligman és Christopher Peterson egy olyan kutatást vezetett, amelyben több mint 50 kutató vett részt a világ minden tájáról, hogy megalkossák azt az univerzális nyelvet, amely azt fejezi ki, mi a legjobb bennünk, emberekben.

Az eredmény egy 24 személyes erősségből álló lista lett, melyet 6 erősségcsoportba osztottak el. Mindannyiunkban megvannak ezek az erősségek, ilyen-olyan mértékben, és csak arra várnak, hogy tudatosítsuk, kihasználjuk –  és ha szükséges, fejlesszük, erősítsük őket.

Kutatások mutatják, hogy

Egy program, hogy felfedezd az erősségeid és a legjobb önmagad

A mindfulness-alapú erősségek feltárása és gyakorlása egy olyan 8 hetes program, ami a mindfulnesst és a személyes erősségek gyakorlását egyesíti. A program a tudatosság gyakorlatait használja a bennünk rejlő legjobb tulajdonságok feltárására és fokozására. Megtanítja, hogyan kezeljük az életünkben felmerülő problémákat, kihívásokat, hogyan javíthatjuk kapcsolatainkat, hogyan fokozhatjuk a jóllétünket.

Egyedülálló szemléletmódot nyújt ahhoz, hogy saját magunk legjobb verziójává váljunk, visszaszerezzük az örömöt az életünkben, elérjük céljainkat, mélyebb értelmet és elkötelezettséget találjunk az élet iránt, illetve megbirkózzunk a mindennapi kihívásokkal.

Mire számíthatsz, ha részt veszel a programban?

A programon való részvétel kiegészítve az önálló gyakorlással hozzájárul az önismeret fejlődéséhez: segítségével jobban megismerheted önmagad, az elméd működését, érzelmi palettád teljességét, és a személyes erősségeid. Mindezek mellett pedig…

A Fedezed fel a Legjobb Önmagad tanfolyam különösen hasznos lehet azok számára....

akik az alábbiak egyikében érintettek
hiányos önismeret
túlterheltség
céltalanság
rossz kapcsolatok, konfliktusok
elfogadás, önelfogadás hiánya
önostorozás
állandó elégedetlenség, alacsony önértékelés
értéktelenség érzés
problémamegoldás nehézségei
érzelmi hullámvölgyek
vagy az alábbi kategóriák egyikébe tartoznak

Tanácsadók, pszichológusok és szociális munkások

Coachok, mentorok, egészségügyi szakemberek, és más segítő szakemberek

Gyermekekkel, fiatalokkal és egyetemi hallgatókkal dolgozó pedagógusok és tanárok

Üzleti szakemberek, például menedzserek, vezetők, tanácsadók, executive coachok és különböző szervezetek vezetői

DE a program a hiányosságok helyett az erősségekre épít, így bárki számára hasznos lehet, aki szeretné kihasználni a benne szunnyadó erősségeket.

A program kapuja mindenki előtt nyitva áll, aki az erősségei tudatos használatával szeretne teljesebb életet élni. Azok számára azonban nem ajánlott, akik aktuálisan valamilyen komoly lelki problémával küzdenek (pl. súlyos depresszió, gyógyszeres pszichiátriai kezelés, szenvedélybetegség). Persze később, amikor állapotuk rendeződik, a kezelőorvosuk ajánlása esetén ők is csatlakozhatnak egy csoporthoz.

Ha olyan mentális problémád van, amely pszichoterápiás vagy szakorvosi kezelést igényel, konzultálj a pszichoterapeutáddal, és csak az ő javaslatára kezdd el a tanfolyamot!

Pontosan hogyan zajlik a tanfolyam?

8 héten át tartó, 3 órás, online alkalmak, melyek gazdag élményt és kikapcsolódást biztosítanak.

Szisztematikus elmélyülés a formális és informális mindfulness gyakorlatokban, és a kognitív viselkedésterápia világában.

Vezetett beszélgetések és az önálló gyakorláshoz szükséges audio és pdf anyagok.

Gyengéd nyújtás és tudatos jelenlétben végzett mozgásmeditációk.

Csoportos párbeszéd, a mindennapi életben való tudatosság fokozására.

Őszinte, nyitott, odaforduló kommunikáció, sok visszajelzéssel önmagunkról.

Önálló gyakorlást és elmélyülést támogató segédanyagok.

Minden alkalom végén mindfulness-alapú zenei élménnyel zárunk.

A program vége felé lehetőséged lesz részt venni egy hétvégi, 5 órás gyakorlónapon is.

A program hatásossága az egyéni gyakorláson is múlik, így szükség van arra is, hogy napi rendszerességgel beépítsd a gyakorlást a mindennapjaidba.

A program elvégzéséről tanúsítványt adunk neked.

Mikor és hol lesznek az online találkozók?

A tanfolyam a Zoom online terében fog zajlani, a következő időpontokban:

Február 5.

9:00 - 11:30

Február 12.

9:00 - 11:30

Február 19.

9:00 - 11:30

Február 26.

9:00 - 11:30

Március 4.

9:00 - 11:30

Március 11.

9:00 - 11:30

Március 18.

9:00 - 11:30

Március 25.

9:00 - 11:30

Az elvonulás március 2-án lesz megtartva.

Ismerd meg a leendő oktatód!

Bagdi Bella

pszichológus, mindfulness tanár, pozitív pszichológia coach

Legbelül mindannyian boldogok akarunk lenni és szeretnénk elkerülni a szenvedést. Viszont a szenvedés az élet elkerülhetetlen része. Még ha viszonylag előnyös körülmények közé születünk is, mindannyian szembesülünk a fájdalom különféle tapasztalataival. A munkásságom jelképének azért választottam a lótusz a sárban metaforát, mert az élet nehézségeiből kiteljesedő ént szimbolizálja – ami a sárból erőt merítve képes kinyílni és virágozni. Saját életem a példa arra, hogy ez lehetséges. A múltban megtapasztalt folyamatos szorongás, gyermekkori traumák, kudarcélmények és a fiatalkori depresszióval való megküzdésemből merítek empátiát és gyakorlati eszközöket a lelki egyensúly visszaszerzéséhez, a talpra álláshoz és egy virágzó emberi élet felépítéséhez.

2020 óta sikerült a mindfulnesst beépítenem a mindennapi életem ritmusába.

A napi rendszeres gyakorlások segítenek a szenvedést jóra használni és boldogságot teremteni belőle.

Az a küldetésem, hogy segítsek a hozzám fordulóknak továbbadni mindazt a sok áldást, amivel a mindfulness-alapú gyakorlatok képesek megajándékozni bennünket annak érdekében, hogy boldogabban élhessünk és az élet viharaival, kihívásaival képesek legyünk megküzdeni és fejlődni általuk. Erre törekszem pszichológusként, mindfulness tanárként és pozitív pszichológia coachként. Pozitív pszichológia alapú dalaimmal és meditációimmal már most is napi szinten támogatom az embereket a személyiségük formálásában, a gyógyulás, a feltöltődés vagy a belső béke megteremtésének folyamatában. Viszont fontos számomra, hogy én magam is folyamatosan fejlődjek: jelenleg a doktori (PhD) tanulmányaimat az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolájában végzem.

Mennyibe kerül a részvétel?

Normál ár
85.000 Ft

A tanfolyam teljes díjának
költsége

Támogatói ár
95.000 Ft

Ha megengedheted magadnak és szívesen támogatnád valaki kedvezményes részvételét

Támogatott ár
75.000 Ft

Olyan diákoknak, munkanélkülieknek, nyugdíjasoknak, akiknek szükségük van a kedvezményre

A tanfolyam díja tartalmazza:

Fél órás egyéni interjút (ZOOM vagy telefonos beszélgetés)​

Összesen 29 óra vezetett csoportos foglalkozást​

Több mint 8 db meditációs hanganyagot​

Több mint 8 db zenés hanganyagot​

8 x 20 oldalas munkafüzetet​

Gyakorlási programot​

Tanúsítványt a saját élményű program elvégzéséről​

Videós útmutatót a tanfolyam utáni otthoni gyakorlásokhoz​

Tévhitek a mindfulnessről
Néhány tudatos jelenlét-élmény magában foglalja ezeket a tulajdonságokat, de sok más nem. Mivel a tudatos jelenlét a tudatosság, a kíváncsiság és az elfogadás ápolását jelenti, az élet bármely oldala a tudatos jelenlét gyakorlásának részévé válhat, akár egy egyszerű séta, vagy egy tea elfogyasztása is.

Sokszor nem történik semmi meditáció közben, és az is ugyanúgy érvényes gyakorlásnak számít.

A mindfulness meditáció nem egy mindent azonnal megoldó varázspálca. Ez hosszú távon fejti ki hatását. Szükséges hozzá elköteleződés, és a tanfolyamon való részvétel mellett az otthoni gyakorlás.

Habár tapasztalhatod, hogy ellazulsz a meditáció alatt, vagy után, azonban ez nem cél a mindfulness gyakorlásnál. Lehetséges, hogy olykor épp az ellenkezőjét éled át, és a gyakorlás magában foglalja azt is, hogy a kellemetlen tapasztalásokhoz is közel megyünk, együtt vagyunk velük.