Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

A hatékony pozitív programozás 5 szabálya

untitled-design
Lehet, hogy még nem értesültél róla, de 2018. februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt önfejlesztő műsoromat. A 11. részben a pozitív megerősítések hatékony programozásáról és annak tudatos gyakorlásáról beszéltem a nézőknek.

Ha nem szeretnéd elolvasni az anyagot, meghallgathatod akár főzés vagy futás közben, nincs más dolgod, mint a lejátszón elindítani a hangot:


Ám ha te inkább olvasni szeretnéd az anyagot, akkor kívánok hozzá jó időtöltést!
Kérlek vedd figyelembe, hogy a szöveg csupán egy kivonata a teljes élő adásnak, így ha nem szeretnél lemaradni, érdemes megnézned a műsort 🙂

 

A tudatos megerősítések 5 alapelve

Nagyon fontos tudni, hogy az életünk mindig a gondolatainkat követi. Ha folyamatosan előrevivő, boldog és örömmel teli gondolatokat táplálsz magadban, akkor az életet értékesnek, boldognak és örömtelinek fogod megtapasztalni és ezzel összhangban lévő embereket, lehetőségeket fogsz magadhoz vonzani. A gondolataink az érzelmeinkre is hatással vannak, hiszen szokták is mondani, hogy ahogyan most érzed magad az azt mutatja meg, hogy milyen gondolatok uralják az elmédet, hiszen az érzelmeidre a gondolataid közvetlen hatással vannak.

Sokszor nem érezzük igaznak az alap megerősítéseket (boldog vagyok, egészséges vagyok stb.) és frusztrációt okoznak, mert belül önsorsrontó gondolatok uralkodnak az elménkben. Fontos tudni, hogy nem megy ez egyből, ehhez idő kell és tulajdonképpen azzá kell fejlődnünk napról napra egyre jobban 🙂 Ezért minden nap tenni kell, meg kell tennünk a szükséges lépéseket, és ha megfelelő módon gyakoroljuk, akkor a megfelelő hatást is el tudjuk érni.

1. KIVÁLASZTOTT MEGERŐSÍTÉSED MINDIG JELEN IDŐBEN FOGALMAZD MEG!

  Hajlamosak vagyunk jövő időben megfogalmazni a megerősítéseinket és sokszor kételyt okoznak bennünk, mivel jelenleg nem érezzük úgy magunkat. Meg kell értened, hogy az agyunk másképp működik, hiszen az agyunk nem tesz különbséget az idősíkok között. Ha visszagondolsz a múltadra, az agyad nem érzékeli azt, hogy az a múltadban történt. Ezért van az, hogy ha visszagondolsz egy rossz, fájdalmas helyzetre akkor most a jelenben sírod el magad..az agyad azt érzékeli, hogy az most történik (ebből a szempontból újra).Ugyanígy van a jövővel kapcsolatban is, attól hogy még nem történt meg, az agyad úgy érzékeli, mintha most történne. Ezért nagyon hatékonyak például a vizualizációs gyakorlatok, mert olyan, mintha egy filmet néznél és már megtörtént volna a múltban. Ezért mondják a szakemberek, hogy a lelki szemeink előtt érdemes részletgazdagon elképzelni a jövőt, hogy konkrétan “próbáljuk fel” a jövőt, amelyben nagyon jól érezzük magunkat. Ezzel a jelen időben megfogalmazással az agyadra óriási hatással vagy, ráadásul ha képpel társítod, tehát látod magad egyre boldogabban, egyre gyógyultabban akkor még hatékonyabb. Láss mindig egy képet magad előtt, hogy hatékonyan programozz. Egyébként a Boldogság Gyakorlat CD-men vannak ilyen gyakorlatok, amelyek pont abban segítenek, hogy elképzeljük jó dolgokat a jövőben. Bővebb információért kattints a képre:

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre 

2. MINDIG KÖZVETLENÜL ÉBREDÉS UTÁN ÉS LEFEKVÉS ELŐTT PROGRAMOZZ!

  Ilyen időpontokban a legfogékonyabb az agyunk az információkra, amiket küldünk neki. Javaslom, hogy legyen egy hanglejátszó az ágyad mellett, amivel reggeli vagy esti meditációt tudsz hallgatni. Érdemes 20x egymás után kimondanod hangosan. Hogy miért? A következő pontból kiderül 🙂

3. TEREMTS ARRA LEHETŐSÉGET, HOGY HANGOSAN KIMONDHASD!

  Mindent amit a füleden keresztül visszahallasz, a tudatalattid eltárolja. Nem elég az, ha csak magadban gondolod vagy leírod, de érdemes kimondani hangosan a megerősítéseket. Például a Sorsfordító Önbecsülés könyvemben (kattints a könyvre lent a bővebb információhoz) is vannak pozitív kinyilatkoztatás gyakorlatok és ott is leírtam, hogy valahogy felébred az erőnk (a hangunkban hordozzuk az életerőnket), amikor hangosan mondjuk ki a gondolatokat:

Szeretem magamat ezért azt veszem észre magamban, amiért szerethető vagyok.
Szeretem magamat, ezért megengedem magamnak, hogy érezzem: fontos vagyok, számítok, értékes vagyok!

  Olyan ez, mintha egy szavaló versenyre készülnél és próbálnád beleélni magad egy kiválasztott versbe, prózába de nem megy..mert nincs kapcsolatod vele. De minél többet olvasod fel hangosan, annál nagyobb beleéléssel tudod átadni magad az üzenetnek, a szellemiségnek, amit magában hordoz a mű. Ezért érdemes sokszor felolvasni hangosan, legyél bátor! Te tudod, hogy melyik életterületen van szükséged bátorításra, fejlődésre, nyugodtan írj magadnak pozitív kinyilatkoztatásokat!

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre-1

4. NAGYON FONTOS, HOGY BELSŐ NYUGALOMBAN PROGRAMOZZ!

  Amikor úgy érzed, hogy már túl vagy jó sok ilyen gyakorlaton, jelen időben fogalmazod meg a megerősítéseket és ennek ellenére az érzed, hogy nem érsz el eredményt..akkor ez a pont Neked szól! Nagyon fontos megértened, hogy belső nyugalomban kell programoznod! Ehhez az is hozzá tartozik, hogy amikor erőből akarod, hogy hatékonyan működésbe lépjen benned a programcsomag, amit gyakoroltál, akkor pont az ellenkezőjét éred el a görcsös akarással. Ha nehezedre esik ellazulni, akkor egy tudatos, belső munkát kell gyakorolnod és előtte relaxációs gyakorlatot kell elvégezned, hogy belekerülj a nyugalmi állapotban. Ez a legjobb táptalaj az alkalmazott megerősítések számára az elmédben.
  Egyébként fordítva is működik, hiszen sokszor a nap folyamán hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy nyugalmi, elcsendesedett állapotba kerülünk. Ilyenkor érdemes kihasználni az alkalmat és fontos üzeneteket küldeni magunknak. Ilyenkor biztosan eljutnak az üzeneteid a belső énednek. Nekem például nagyon sokat segített a zene a nyugalmi állapot megteremtésében, de valakinek például a tánc segít. Találj rá a saját módszeredre!

5. ÉREZD AMIT MONDASZ!

  Hatástalan lesz a programozás, ha nem kapcsolódnak a szavakhoz érzelmek, ezt nagyon fontos tudatosítanod! A szavak előhívják a megfelelő érzelmeket belőlünk. Az adott mondatokkal összhangban lévő érzelmeket tudjuk a szavakkal (mint eszközökkel) előhívni. Elégedetlenséghez, frusztrációhoz vezethet és könnyen feladhatod, ha elakadsz az érzelem előhívásával.  Itt jön be a zene, mert a limbikus – érzelmeinkért felelős – rendszerre van hatással az agyunkban. Csodálatos eszköz, mert mindenféle erőlködés nélkül tud előhívni belőlünk olyan érzelmeket, amelyek összhangban vannak a muzsikával. Gondolj csak bele, ez is rezgés és az egész lényünkre hatással van. Egészen más energiát hordoz egy  Metallica szám például, ami előhívja az oroszlán erejű, életerővel teli érzelmeket, mint egy Beethoven-szimfónia, amely léleksimogató energiákat hordoz.
  Amikor a zene még a szöveget is magában hordozza, az meg tökéletes, hiszen gondolj bele abba, amikor elsírod magad egy szerelmes dalon, vagy egy régi kedvenc dalodat meghallgatod és előhívja az emlékeidet és ezáltal az érzelmeket is, amelyeket akkor megéltél. Nagyon fontos pozitív dalokat hallgatni, mert ezáltal az agyunkat érzékennyé tesszük a pozitív dolgok iránti befogadásra. A másik csodálatos dolog a zenében, hogy a figyelmünket abszolút a jelenben tartja, így olyan dolgokra tudunk fókuszálni, amelyek megnyitják a szeretet terét és még érzékenyebben tudjuk megtapasztalni a szeretet megnyilvánulásait (béke, boldogság, szeretet, elfogadás).
  Én a mai napig a zenével gyógyulok, fejlődők és változom. Hálás vagyok, hogy nekem megadatott ez a lehetőség, úgy, hogy én nem is vagyok igazán zenész. Nem kell zenésznek lenni, Kodály Zoltán is azt mondta, hogy zene mindenkié! A zenének gyógyító hatalma van és mindenki számára hordozza azt az erőt, amely a mi életünket előre tudja vinni. Bármikor használhatjuk és bármikor a segítségünkre van, használjuk hát a kedvenceinket! 🙂

Emile Coue azt mondja, hogy ha csak ezt az egy megerősítést használnánk ez is elegendő lenne:
Napról napra minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok.
Sokszor a bőség zavarában nem tudunk kiválasztani egyet sem, ezért érdemes a kevesebb a több elve alapján nekivágni a gyakorlásnak. Sok szerencsét kívánok hozzá!

 

Az adásokat itt találod meg:

Klikkelj a címre és máris láthatod őket:

1. rész: Együttélés Önmagunkkal

2. rész: Lépj Tovább

3. rész: Hogyan Erősítsd Meg A Hitedet A jó Dolgokban

4. rész: Hogyan legyek önmagam

5. rész: Önbizalom fejlesztés 7 lépésben

6. rész: Értékes vagy

7. rész: Feltámadni a szeretetben új életre

8. rész: Kövesd a láthatatlan kezet

9. rész: Továbblépés

10. rész: Gyújtsunk egy gyertyát a Földért

11. rész: Pozitív megerősítések

12. rész: Kapcsolatunk Édesanyánkkal

 

Kapcsolódó írások

11 bevált módszer az életed javítására

A boldogság az élet legnagyobb “rejtélye”, amelyért a legtöbben nap mint nap felkelnek, dolgoznak, és várják, várják végre azt a bizonyos érzést. Szerencsére egyre többen tapasztalják azonban, hogy a boldogság nem valami kívülről érkező dolog. A boldogság ott van mindannyiunkban, […] Elolvasom »

„Képes vagyok rá!” – önbizalom erősítő dal megerősítésekkel

Ha szeretnéd megtudni, hol fogsz tartani öt év múlva, figyelj oda a szavaidra. A kimondott szavaid olyanok akár egy visszhang: visszatérnek hozzád. Ha szeretnél erősebb, magabiztosabb, sikeresebb, boldogabb lenni, kezdj azonnal ennek megfelelő kijelentéseket tenni. A szavak olyanok, akár a […] Elolvasom »

1 perces tipp, hogyan kapcsolj most azonnal pozitív üzemmódba

A pozitivitás mindenütt jelen van, ahol csak ott vagyunk. A pozitivitás megtapasztalása a gondolkodásunktól függ. Annak függvényében, hogy hogyan értelmezünk egy adott helyzetet, alakulnak ki bennünk az érzelmek, amelyek összhangban vannak azzal, ahogyan látjuk a dolgokat. A kérdés csak az, […] Elolvasom »

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked. Az Elfogadom gombra kattintva a webhely használatával elfogadod a weboldal sütikre vonatkozó aktuális adatévelmi irányelveinket >>

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close