Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

Boldogságóra kézikönyv 6-10 éveseknek

05-bo_konyvborito_alsoskk

Kép nagyobb méretű megtekintése

Rendelhető áprilistól!

Pedagógusoknak és szülőknek – Prof. Dr. Bagdy Emőke ajánlásával

A Boldogságóra könyvsorozat kifejezetten fiatalok számára készült iskolai vagy otthoni használatra. Alapjául a pozitív pszichológia széles körben elfogadott és kísérleti eredményekkel bizonyított boldogság kutatásai szolgálnak.

Részletes termékismertető »

4 900 Ft

INGYENES KISZÁLLÍTÁS

INGYENES KISZÁLLÍTÁS

10e Ft feletti vásárlás esetén.

POSTAI SZÁLLÍTÁS

POSTAI SZÁLLÍTÁS

990 Ft. A csomagod várhatóan
1-3 napon belül megérkezik!

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

Budapesten, ingyenesen.

A Boldogságóra könyvsorozat kifejezetten fiatalok számára készült iskolai vagy otthoni használatra. Alapjául a pozitív pszichológia széles körben elfogadott és kísérleti eredményekkel bizonyított boldogság kutatásai szolgálnak. A könyvek célja, hogy segítsék az iskolásokat a kihívásokkal való szembenézésben és a problémákkal való megbirkózásban. Gyakorlataiknak köszönhetően megerősítik a fiatalok önbecsülését, fejlesztik a pozitív életszemléletre való képességüket, valamint megismertetik velük a testi-lelki egészség megtartásának módszereit.
Mert a jövő kulcsa a boldog gyerekek kezében van!

A Boldogságórákat Magyarországon és határon túli magyar iskolákban Bagdi Bella indította el a Jobb Veled a Világ Alapítványon keresztül.

A 2015/16-os tanévben az ELTE Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja tudományosan vizsgálta a Boldogságórák hatékonyságát.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány iskolákban tartott boldogságóráinak 3. 4. és 5. osztályos tanulói a boldogságórán elsajátítottak hatására a figyelem és kognitív  tesztekben nyújtott teljesítményeik alapján nyitottabbaknak, érdeklődőbbeknek és kreatívabbaknak  mutatkoztak, mint a kontroll csoportbeli társaik. A boldogságórák hatásvizsgálatára tervezett mérések szerint, a boldogságórákon végzett gyakorlatok erősítik az önbizalmat, a kitartást, fokozzák a koncentrációs képességet, fejlesztik a divergens gondolkodást és kreativitást.
Prof. Oláh Attila, ELTE, PPT, Pozitív Pszichológia Kutatócsoport

TEGYÉL TE IS A FELNÖVEKVŐ GENERÁCIÓÉRT!
LEGYÉL BOLDOGSÁGÓRA OKTATÓ!

TÖBB EZER GYEREK MÁR SIKERESEN ALKALMAZZA

Kíváncsi vagy, hogyan vélekednek a Boldogságórákról elismert pedagógusok, iskolaigazgatók, szülők és a programban részt vevő diákok? Filmünkből az is kiderül, miért állt a program mellé Prof. Dr. Bagdy Emőke és Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára!

EZT ADJÁK NEKED ÉS TANÍTVÁNYAIDNAK A BOLDOGSÁGÓRA KÖNYVEK

A teljes Boldogságprogram 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Az egyes témakörök sorrendben:

 1. Boldogságfokozó hála
 2. Optimizmus gyakorlása
 3. Kapcsolatok ápolása
 4. Boldogító jócselekedetek
 5. Célok kitűzése és elérése
 6. Megküzdési stratégiák
 7. Apró örömök élvezete
 8. Megbocsátás
 9. Testmozgás
 10. Fenntartható boldogság

Minden témánál biztosítjuk számodra az alábbiakat:

bokonyvek_4

3 KORCSOPORT – 3 MEGKÖZELÍTÉS

A Boldogságprogram könyvei az egyes életszakaszok igényeinek és lehetőségeinek figyelembe vételével három különböző korcsoportra (6-10, 10-14, 14-20) igazítva készültek el. Egy kézikönyvben több, mint 150 játékos feladatot találsz, így ha mindhárom kézikönyvet megvásárolod, összesen 450-nél is több feladatból inspirálódhatsz munkád során!

BOLDOGSÁGOKTATÁS NEMCSAK PEDAGÓGUSOKNAK!

Az óravázlatok mindenkinek segítenek, akik szeretnék átadni a Boldogságprogram tudását. Tehát, ha te nem pedagógusként, hanem szülőként, vagy más segítő szakmában dolgozó szakemberként szeretnél segíteni a gyerekeknek, illetve fiatal felnőtteknek, akkor ezek a kézikönyvek számodra is nagy segítséget jelentenek!

1 TÉMA = 1 HÓNAP

Érdemes egy-egy témánál egy hónapig elidőzni, hogy a fiataloknak legyen elegendő idejük saját tapasztalatokat gyűjteni és az új ismereteket beépíteni a mindennapjaikba! Így a Boldogságóra teljes tudásanyaga 10 hónap alatt sajátítható el.

VEZESD ŐKET, DE HAGYD, HOGY MAGUKTÓL FEDEZZÉK FEL A BOLDOGSÁG FELÉ VEZETŐ UTAT!

A diákok önálló munkáját munkafüzetekkel segítjük. A munkafüzetekbe írhatnak, rajzolhatnak, amely örök emlékként megmarad számukra, megörökítve számukra az utat, amit megtettek. Emlékezteti őket arra, hogy a boldogság tanulható és eszükbe juttatja azokat a módszereket, amelyekkel növelhetik a boldogságszintjüket.

5 OK, AMIÉRT BÍZHATSZ A BOLDOGSÁGÓRA PROGRAMBAN

 1. Már több, mint 3000 pedagógus tart Boldogságórákat Magyarországon és határon túli magyar iskolákban.
 2. Több, mint 5000 esettanulmány bizonyítja, hogy a program jó hatással van a tanulóira. A gyerekek munkáiba itt tudsz beletekinteni >>
 3. Tudományosan bizonyított, hogy a boldogságórák ténbyleg boldogabbá teszik a gyerekeket (ELTE PPK)
 4. Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságprogram fővédnöke szakmai tanácsaival segíti a programot.
 5. A programról Prof. Dr. Sonja Lyubomirsky, a nemzetközileg elismert boldogságkutató is elismerően nyilatkozott:

Mindenkinek, aki szeretne boldogabbá válni a kapcsolataiban, munkájában és az egészsége területén – ami általában minden emberre jellemző – csatlakoznia kellene a Boldogságprogramhoz! Ez a program mind a tartalmát, mind a platformot tekintve forradalmian új kezdeményezés. Aki végigcsinálja, egészen más emberré válik, mint amikor belefogott.

 • Kiadó: Mental Focus KIADÓ
 • Oldalak száma: 146
 • Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
 • ISBN:978.963-12-3868-6
 • Nyelv: MAGYAR
 • Kiadás éve: 2015
 • Osztályomba tanulásban akadályozott tanulók, autista gyerekek, hiperaktiv és figyelemzavarral küzdő, magatartási problémákat mutató gyerekek járnak. Mivel rendkívül összetett problémákat mutatnak ezek a gyerekek, különböző képességekkel rendelkeznek. Éppen ezért az első és legfontosabb észrevételem az volt a Boldogságóráknak köszönhetően, hogy az amúgy izgága osztály nyugodtan, szépen, fegyelmezetten dolgozott. Jó volt látni, hogy egymást meghallgatták; elmondták, elmesélték az ő kis titkaikat, örömeiket, bánatukat; megnyíltak osztálytársaik előtt. A sok közös játék összekovácsolta őket. Ezen órák után mindig vidáman jöttek ki a tanteremből a gyerekek. A tanórákon kívül is észreveszem, hogy többet szólnak egymáshoz, többet beszélgetnek. Tudnak őszintén bocsánatot kérni egymástól, többet mondják egymásnak „ne haragudj”, „kérlek” „köszönöm” szavakat. Fontosnak találom, hogy tanulóink, akik sérültségükből vagy szociális hátrányaikból kifolyólag hátránnyal indulnak az életben, indulataikat tudják kezelni, igaz barátokat szerezzenek maguknak, önbizalmuk erősödjön, és éppen ezeket tanulják meg a „Boldogságóra program” keretei között. Köszönjük a Jobb Veled a Világ Alapítványnak!


  Kutrovics Erzsébet

 • A boldogságot nem tanítják az iskolában, ezért jött létre a boldogságprogram, aminek az egyik foglalkozása a Boldogságóra, ahol életre szóló dolgokat tanulhatok. Köszönöm mindenkinek!


  Szabó Alexa Gárdonyi G. Ált. Isk. Kerékteleki 4.o.

 • Horváth Gáborné Erzsi vagyok, a Jászai Mari Általános Iskola Gárdonyi Géza Általános Iskolájának tanítója Keréktelekin. A Boldogságprogramhoz 2014/15-ös tanévben kapcsolódtam, azzal az osztállyal, akikkel a legtöbb időt töltöttem napi szinten. Úgy láttam a program kínálatából, hogy a feladatokat végezve a gyerekeket mentálisan nagyon jól meg lehet erősíteni, illetve jó alapokat adhatunk nekik a felnőtt korban ért stressz hatások kivédéséhez. Ez a várakozásom teljesen beigazolódott. A gyerekek a tanév végére sokkal toleránsabbak voltak osztályon belül és kívül is társaikkal szemben, kevesebb lett a veszekedés, hamarabb kibékültek. Még jobbá vált az osztály összetartása. Sokkal céltudatosabbak lettek, még a tanulmányi eredményük is javult. Megtanultak közösen gondolkodni, egy célért dolgozni. Havi egy plusz órával, de mindennapos gyakorlással, ráhangolódással szerintem hatalmas eredményt értem el velük. Haza is sokat vittek a programból. Azt gondolom és hiszem, ha ezeket a technikákat egy kisgyerek 8-12 évig gyakorolja, akkor belőle csak olyan felnőtt válhat, aki jobbá teszi a világot. Természetesen rám is jó hatással van a gyerekekkel való közös munkálkodás. Amit nagyon fontosnak tartok, az a szeretetteljes légkör, ami bennünket körül vesz, bármire képessé tesz mindannyiunkat. Köszönet a program kitalálójának, Bagdi Bellának, akinek csak a dalait hallgatva is sokat fejlődhetünk és erősödhetünk lelkileg, valamint lelkes csapatának, akik sokat segítenek a napi munkában a háttérből.


  Horváth Gáborné Erzsi

 • Nekem azért tetszettek a Boldogságórák, mert ezeken az órákon az osztály egy csapatként dolgozott. Még a "menőbb" fiúk és a visszahúzódóbbak is segítettek a közös cél érdekében, és így szerintem nagyon jó csapatot alkottunk. Pár órára tényleg egy osztállyá válhattunk.


  Németh Anna Eliza, tanuló, Boldogságóra résztvevő

 • BOLDOGSÁGÓRÁKÓRÁK A RADÓ TIBOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS EGYMI-BEN A Boldogságórák lehetőséget adnak a gyermekek számára, hogy megtanulják, hogyan fejezzék ki érzelmeiket, hogyan tudnák boldogabbá tenni magukat, ezáltal játékosan fejlődjön az érzelmi képességük. Ezek az órák nagyon nyitottak, vidámak, hiszen úgy érzik a gyerekek, hogy mindent meg lehet osztani egymással és a tanárokkal. Tanulnak az empátiáról, elfogadásról, kapcsolataik ápolásáról, barátságról,……és ÖNMAGUKRÓL. Azt tapasztalom, hogy a Boldogságóra nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az értelmileg sérült tanulók magatartása, kifejezőkészsége, társas kapcsolataik a megfelelő irányban haladjon.


  Matus Gyöngyi, Gyógypedagógus Győr

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak véleményt.

4 900 Ft

Megtekintett termékek

Szeresd a tested, hogy egészségesen élhess CD

Szeresd a tested, hogy egészségesen élhess CD

Testszeretet Cd motivációs szövegekkel, meditációval, dalokkal, megerősítésekkel. ...

3 500 Ft
n
Áldás Medál ezüst színű, 30mm

Áldás Medál ezüst színű, 30mm

,

Áldás medál, ezüst színű,  kör alakú, 30x30 mm

2 900 Ft
n
Egy jó szó CD

Egy jó szó CD

Pozitív zenés megerősítések Bagdi Bella Egy jó szó c. albuma, képes megváltoztatn ...

2 990 Ft
n
Boldogságkönyv

Boldogságkönyv

A Boldogságkönyv rendhagyó kötet. Hasznos segítőtárs és lélekmelengető olvasmány a ...

2 900 Ft
n

VÁRJ!

Bagi Bella

TÖLTSD LE INGYENESEN A 333 ÖNBECSÜLÉS NÖVELŐ MEGERŐSÍTÉSEKET!

HASZNÁLD FÖL EZEKET A SZAVAKAT CÉLJAID SIKERES ELÉRÉSÉHEZ!

Letöltöm »