Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

Mit jelent a feltámadás az önismeret tükrében?

untitled-design

Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 7. részben  a feltámadás erejéről beszéltem Húsvét vasárnap alkalmából! Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban fejlődni, azt ajánlom, hogy kapcsolódj be élőben az adásba minden vasárnap 20:00-tól, ugyanis hihetetlen jó hangulatú, igazi szertartás szerű hét zárást és egyben hét indítást alkotunk együtt a nézőkkel. Ha nem szeretnéd elolvasni az anyagot, mostantól bevezetjük, hogy meghallgathatod akár főzés vagy futás közben, nincs más dolgod, mint a lejátszón elindítani a hangot:


Illetve ha szereted az audio-vizuális élményt, akkor itt megtekintheted videó formátumban a teljes szöveget:


Ám ha te inkább olvasni szeretnéd az anyagot, akkor kívánok hozzá jó időtöltést!
Kérlek vedd figyelembe, hogy a szöveg csupán egy kivonata a teljes élő adásnak, így ha nem szeretnél lemaradni, érdemes megnézned a műsort 🙂

Mit is jelent a feltámadás az önismeret tükrében?

A feltámadás ereje az az erő, amely sikeressé változtatja a sikertelent, meggyógyítja a megsebzett életünket és arra tanít, hogy feltámadjunk a szeretetben egy új életre. Sokszor egy váratlan csodaként nyilvánul meg az életünkben, mely gyógyíthatatlan betegeket tesz egészségessé, tönkrement kapcsolatokat tesz újra szeretettel telivé és kedvező fordulatokat hoz kilátástalan helyzetekben. Akkor van szükségünk erre a csodára, amikor hiányzik a szeretet az életünkből. A csodák a szeretet természetes megnyilvánulási formái, vagyis ha még többet szeretnél belőle megtapasztalni, hagynod kell magadat megérinteni a szeretet jelenléte által. Ebben a belső megérintődés folyamatában lehet a segítségedre a következő dal:

A szenvedéseinkből való feltámadás két fontos szakasza

A bűnbánat szó sokakban negatív asszociációkat vált ki, pedig a szó eredeti jelentése kijavítani, jóvá tenni, jobban cselekedni, helyreállítani vagy meggyógyítani. A bűnbánati időben megpróbálunk tehát jobban cselekedni, mint máskor. Felmerül a kérdés, hogy mi az amit szeretnénk jóvá tenni az életemben, van-e olyan területe az életemnek, amelyben szeretnék több szeretetet megtapasztalni. Ahhoz, hogy ezen a szakaszon átmenj először is tudatosítanod kell, hogy az életed melyik területére szeretnéd behívni a szeretetet. Ezt követően kell rájönnöd, hogyan tudnál jobban cselekedni az adott helyzetben és megértened mit is jelent a BŰN.

Ez mindig egy olyan szó volt az én életemben, aminek mindig ellenálltam, de egyszer egy szerzetes barátom olyan szépen elmondta nekem, hogy azt jelenti SZERETET NÉLKÜL CSELEKEDNI.
Ha belegondolsz mennyire igaz ez: szeretet nélkül vagyok jelen egy olyan helyzetben, tapasztalatban amiben szeretet nélkül reagálok. Ha szeretnél jobban cselekedni, akkor azt szeretetből tudod megtenni. Ebben tud segítségedre lenni a megtérés és milyen érdekes, hogy erről a szóról is sok minden eszünkbe jut, miközben a latin converter szóból ered, amely azt jelenti: MEGFORDULNI, ÁTVÁLTANI.

Egy olyan utat jelöl ez a kifejezés, amelyen az ember újra és újra visszafordul a helyes irányba! Gyakran hamis és téves úton járunk, ami nagyon emberi dolog. A bűnbánati idő – amely lelkiismeret vizsgálatot is jelent – arra hív, hogy vizsgáljunk meg azt, hogy milyen úton haladunk éppen és hogy előre visz-e az az út, amelyen vagyok. Lehetséges, hogy egyáltalán nem is vagyunk az úton csak egy helyben toporgunk. Időnként meg kell állnunk és át kell vizsgálnunk az útjainkat és fel kell tennünk a kérdést magunknak: Járok-e olyan úton most, ahonnan érdemes visszafordulnom?
Kicsit gondolkodj el Te is azon, hogy van-e olyan út a jelenlegi életszakaszodon, ahol a szeretetet kihagyod az érzékeléseidből, a döntéseidből. Vizsgáld meg, hogy mennyi szeretetet és örömöt tapasztalsz az utadon, amelyen éppen jársz, mert ez jó mérce ahhoz, hogy eldönthesd, hogy a helyes úton vagy-e! Ha van ilyen, akkor érdemes megtérned, visszafordulnod a szeretetet útjára!

Előfeltétele a gyógyulásnak, hogy belátjuk a dolgainkat önmagunknak. Tudod, nem az a cél, hogy tökéletesek legyünk, hanem hogy megtapasztaljuk a szeretetet. A lélek sötét éjszakájában sokszor ott van a legnagyobb lehetőségünk, hogy hagyjuk megérinteni magunkat a szeretetet által.

Hogyan térhetek vissza a helyes útra?

A legnagyobb visszajelzés ilyenkor ha megvizsgálod, hogy van-e harag a szívedben de minden olyan helyzet, amelyben nem érzed a szeretetet, az egy visszajelzés, hogy letértél a helyes útról. Egy konfliktusból úgy tudsz visszafordulni, ha lemondasz arról, hogy igazad legyen és inkább a szeretetet választod. Döntsd el mi szeretnél lenni: egy olyan ember akinek igaza van vagy pedig egy boldog ember? A kettő együtt nem megy! Ha lemondasz az előítéleteidről és helyette az elfogadást és a megértést választod, máris elindulsz a szeretet irányába!

Nekem például az egyik húsvéti feltámadásom és újjászületésem amikor megismertem egy nőt, akivel együttműködésbe kezdtünk és valami történt egyszer, amely miatt mindenki hirtelen elkezdte bizonygatni az igazát. Húsvét volt pont, így elöntött az a csodálatos érzés, hogy egyáltalán nem fontos az én igazam és bármit elengedek a szeretetért és a békéért. Gyönyörű megérezni azt, amikor egy negatív energiafolyam feloldódik az életünkben.

A görögök például a visszafordulás lelki megfelelőjét metanoia-nak hívják, amely tulajdonképpen azt jelenti: másként gondolkodni. Biztos vagyok benne, hogy Te is megtapasztaltad már, hogy sokszor mennyire könnyedén meg tudunk térni a szeretethez abban a pillanatban, ahogy egy új értelmezést adunk egy olyan helyzetnek, amely addig szenvedést okozott a számunkra. A belső megtérés tehát gondolkozással kezdődik, ezért érdemes figyelnünk a gondolatainkat, mert minden teremtés onnan indul.

Assisi Szent Ferenc imája is pont erről szól:

bunbanati-szakasz

A külső körülményeinket nem tudjuk megváltoztatni, de a hozzáállásunkat igen! Az objektivitás szintjén nincsen ráhatásom arra, hogy mi történik a világban, de az hogy mit engedek be és hogyan értelmezem az már csakis az én hatásom. Akinek nem inge, nem veszi magára, de ha már magamra veszem az onnantól kezdve már az én történetem.

Hogyan tudsz új értelmet találni a szenvedéseidnek?

Nagyon fontos, hogy akár külső, akár belső terhet cipelsz magaddal, nem vagy egyedül! Minden ember szenved valamitől és lehet, hogy valaki pont attól szenved, amitől te csak a világ egy másik pontján! Mindannyian fogságába esünk például a negatív gondolatoknak, mindannyian esünk bele előítéletek fájdalmába…mindannyian tapasztaltuk már, hogy milyen érzés amikor kitaszítanak valahonnan. Végül az ellentmondásaink keresztjére fölfeszülünk, de pont ezeknek a terheknek a halálát egyedül kell megélnünk és a krízis szóhoz kapcsolódik az, ami elvezet minket a feltámadásig.

A görög crisis szó jelentése: döntés. Minden válság az életünkben valójában döntésre kényszerít minket. Minden egyes kereszt amit valaha cipeltél magaddal az valamilyen döntésre szólított fel téged, vagyis minden rossz, ami minket ért változásra kényszerít. Fontos tudatosítani, hogy a kereszt sosem akar elnyomni, megsebezni, hanem felszabadítani és gyógyítani szeretne, hogy feltámadjunk az árnyékvilágból. Ahhoz, hogy feltámadjunk viszont szükségünk van a szenvedésre. Biztos vagyok benne, hogy te is sokszor később jössz rá, hogy arra, hogy egy múltbeli sérülés vagy szenvedés ma már számodra áldást jelent az életedben és örülsz neki, hogy akkor úgy döntöttél, hogy feltámadsz a szeretetben 🙂
bunbanati-szakasz-1
Emlékezz rá, hogy a méregben benne van az orvosság is, úgyhogy vedd be a szeretetet orvosságát és feltámadsz, feléledsz egy új életre! Micsoda felszabadító időszak ez, hogy minden évben legalább egyszer teret adhatunk önmagunknak, láthatjuk a lelki folyamatainkat és megvizsgálhatjuk, hogy jó úton járunk-e! Amint kihagyjuk a szeretetet a döntéseinkből (letértünk az útról) szükségünk van a feltámadásra. Én úgy gondolom, hogy érdemes ezt gyakorlatot beépítenünk a mindennapjainkba, hiszen minden nap kapunk alkalmat ennek a feltámadásnak a gyakorlására – a szeretetre való képességünk fejlesztésében.

Fogadd szeretettel a Hétindító Dalt, amely segít megerősíteni benned az elégedettség, magabiztosság és sikeresség érzését és segít gyakorlatba ültetni a megbocsátást:

Erről szólt az én Hétindító Útravalóm, és ez ügyben két kiadványt szeretnék Neked önbizalom fejlesztés terén ajánlani, az egyik a Sorsfordító Önbecsülés könyv illetve a Képes vagy rá, meg tudod csinálni önbecsülés növelő zenei CD-t.

Amennyiben szeretnéd a Hétindító Útravalót élőben követni, és a közösséggel együtt fejlődni, akkor minden vasárnap 20:00-tól várlak szeretettel a Facebook oldalamon az élő műsoromban.
Ha érdekel a közösségi tanulás és a zenés terápia koncert keretein belül, akkor érdemes megnézned a programjaimat, ugyanis országos tavaszi turné veszi hamarosan kezdetét, és Budapesten pedig minden hónapban zenei koncert és előadás is van. Minden információt megtalálsz ezen az oldalon: Országos Turné

Az előző adásokat itt találod meg:

Klikkelj a címre és máris láthatod őket:

1. rész: Együttélés Önmagunkkal

2. rész: Lépj Tovább

3. rész: Hogyan Erősítsd Meg A Hitedet A jó Dolgokban

4.rész: Hogyan legyek önmagam

5. rész: Önbizalom fejlesztés 7 lépésben

6. rész: Értékes vagy

7.rész: Feltámadni a szeretetben új életre

Mit kell tenned, hogy nehogy lemaradj az adásról:

Négy dolgot tudok ajánlani jelenleg annak érdekében, hogy élőben tudd nézni a műsort mindig a közösséggel:

1. Ha asztali gépről nézed az adást, akkor menj fel a Facebook oldalamra, majd a Kedvelem gomb mellett lévő ‘Követem’ gombra kattints rá, és állítsd be, hogy elsőként jelenjenek meg a bejegyzések a hírfolyamodban, kapcsold be az összes értesítést, majd nyomd meg az Értesítések menünél lévő kis ceruzát és állítsd be Normál üzemmódra. Ha mobilról facebookozol, akkor ugyanez nagyjából a metódus: A ‘Kedvelem’ gomb mellett lévő ‘Követem’ gombot nyomd meg, állítsd be, hogy elsőként értesülj a bejegyzéseimről, majd kattints az ‘Értesítések beállításainak szerkesztése’ gombra és állítsd be, hogy mindenről értesülj.

2. Csatlakozz az Útravaló Az Élethez Facebook csoportunkhoz, ahol egymással tudunk ismerkedni, szebbé tehetjük egymás napját és különleges tartalmakhoz juthatsz hozzá, például minden kedden Kérdezz-Felelek élő műsor van, amit kizárólag a csoportlakók érhetnek el. Itt mindenről időben fogsz értesülni, hiszen minden nap segítjük egymás életét az önmeghaladás útján.

3. Menj fel a hivatalos Facebook eseményünkre: Hétindító Útravaló Önfejlesztő műsor és jelöld be rajta, hogy ott leszek az eseményen, így mindig tudunk értesíteni Téged, ha közeleg az élő adás.

4. Írd be a naptáradba, vagy szimplán jegyezd meg, hogy minden vasárnap 20:00-kor érdemes felmenni a Facebook oldalamra, és csatlakozz be Te is az élő áramlásba.

Gyarapítsuk együtt a pozitív, hasonlóan gondolkodó emberek népes táborát minden vasárnap 20:00-tól!
Várlak szeretettel! Kérlek oszd meg kommentben a saját technikádat, amely segített az önbizalmad fejlesztésében és segítsünk egymáson közösen 🙂

Kapcsolódó írások

Elindult az Útravaló Az Élethez élő műsorom

Örömmel tudatom Mindannyiótokkal, hogy elindult a műsorom a Facebookon, amely minden vasárnap 20:00-tól a Facebook oldalamon fut élőben. Igen széles palettán mozog a tematika, hiszen célom, hogy az élet minden területén tudjak Nektek segíteni. Olyan témákat járunk körbe, mint az […] Elolvasom »

11 bevált módszer az életed javítására

A boldogság az élet legnagyobb “rejtélye”, amelyért a legtöbben nap mint nap felkelnek, dolgoznak, és várják, várják végre azt a bizonyos érzést. Szerencsére egyre többen tapasztalják azonban, hogy a boldogság nem valami kívülről érkező dolog. A boldogság ott van mindannyiunkban, […] Elolvasom »

5 egyszerű tipp a boldogabb életért

A boldogsággal kapcsolatos legnagyobb tévhit, hogy a boldogságért küzdeni kell, ki kell érdemelni vagy éppen meg kell érte dolgozni. Nem. A boldogság ott van mindannyiunkban, benned, bennem – a kérdés csak az, hogy észreveszed-e, felismered-e. Ezúttal ahhoz adok neked 5 […] Elolvasom »

VÁRJ!

Bagi Bella

MEGJELENT AZ ÚJ KÖNYVEM:

IRÁNYTŰ A BOLDOGSÁGHOZ

30+1 napos pozitív fókusz program

Belenézek a könyvbe! »

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked. Az Elfogadom gombra kattintva a webhely használatával elfogadod a weboldal sütikre vonatkozó aktuális adatévelmi irányelveinket >>

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close