Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

Kövesd a láthatatlan kezet kísérlet

blogra-kep
Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 8. részben a bizonyos láthatatlan kézről meséltem a közönségnek, amely sorserőként irányítja az életünket – feltéve ha hagyjuk. Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban fejlődni, azt ajánlom, hogy kapcsolódj be élőben az adásba minden vasárnap 20:00-tól, ugyanis hihetetlen jó hangulatú, igazi szertartás szerű hét zárást és egyben hét indítást alkotunk együtt a nézőkkel. Ha nem szeretnéd elolvasni az anyagot, meghallgathatod akár főzés vagy futás közben, nincs más dolgod, mint a lejátszón elindítani a hangot:


Illetve ha szereted az audio-vizuális élményt, akkor itt megtekintheted videó formátumban a teljes szöveget:


Ám ha te inkább olvasni szeretnéd az anyagot, akkor kívánok hozzá jó időtöltést!
Kérlek vedd figyelembe, hogy a szöveg csupán egy kivonata a teljes élő adásnak, így ha nem szeretnél lemaradni, érdemes megnézned a műsort 🙂

Egy érdekes kísérletre invitállak

A kísérlet szerzője maga az élet, amely azt üzeni számodra, hogy kövesd a láthatatlan kezet. A lényege az, hogy elfogadod az életet úgy, ahogy éppen kibontakozik előtted. Aki részt vesz a kísérletben annak a számára az élet nem csupán egy szó lesz, hanem egy hely, ahová el akar jutni. Gondolj csak bele mi körül forog a mentális tevékenységeink nagy része? Állandóan akarunk vagy nem akarunk valamit. Az elménk természeténél fogva sokkal hajlamosabb a panaszkodásra, amiért nem lehet hibáztatni, hiszen van egy evolúciós magyarázata.

Mint a kapitány a hajó kormányát, úgy irányíthatjuk mi is, hogy merre menjen a figyelmünk. Ez a kísérletnek a lényege, hiszen az élet egy bizonyos irányba megy és csak a saját preferenciáim miatt nem vagyok hajlandó elfogadni, inkább lemondok róluk és hagyom, hogy az élet vigyen valamerre. Egy az amit mi akarunk az életünktől, és el kell döntenünk, hogy szembe megyünk az élet erőivel és a mi akaratunkat akarjuk érvényesíteni, vagy pedig együttműködünk azzal, ami éppen történik velünk.

Próbáld ki egy hétig, hogy milyen, amikor átadod az irányítást az életedben. Erről a kísérletről az Igenember című film jut eszembe, ha esetleg még nem láttad mindenképpen nézd meg:

A kísérlet szabályai roppant egyszerűek: ha az élet valamilyen eseményt hoz eléd, akkor tekints rá úgy, mint a láthatatlan kézre, amely el akar vezetni téged a szeretetben való kiteljesedéshez. Ha az egódnak, a személyes énednek ellenvetése van, akkor használj ki minden lehetőséget, hogy egyszerűen elengedd és behódolj annak, amit az élet tár eléd.

Hogyan vezeti az én utamat ez a láthatatlan kéz?

Mindent amit én ma csinálok ma az egyetlen egy csengetéssel kezdődött az én életemben. Egyedül voltam otthon (Nagyszalontán) 20 évesen és csengetett valaki nálunk. Meglepődtem, mert egy általános iskolás osztálytársamnak volt az Édesanyja (akivel évek óta nem tartottam a kapcsolatot):
,,Szia Bella! A fiamnak van egy tengerparti nyaralása 10 napra a román tengerpartra, és úgy alakult, hogy felszabadult egy hely és én rád gondoltam, szeretnél elmenni a vele?”

Hosszú gondolkodás után igen mondtam erre a lehetőségre, és gyakorlatilag ezzel a döntésemmel az egész jövőm megváltozott. Nagyon mély barátság alakult ki Robi és köztem és olyannyira jól éreztük magunkat, hogy meghívott Budapestre magához és elvitt egy éneklő körbe, ahol az emberek közösségben énekeltek a csoportban. Somogyi István vezette ezt a kört, és nagyon tetszett neki a hangom és megkérdezte tőlem, hogy ki vagyok és mit csinálok éppen. Elmondtam neki, hogy Erdélyben élek és felvételizek éppen a kolozsvári színművészeti főiskolára. Azt mondta, hogy ha nem vennének fel, akkor menjek a csapatába énekelni. Mivel nem vettek fel a főiskolára, így fogtam a bőröndömet és feljöttem Budapestre szerencsét próbálni, így kezdődött a pályafutásom.

Én nagyon nehezen tudtam elfogadni, hogy ez az én utam, imádtam otthon élni és ott is terveztem a jövőmet. Bár színésznő lettem végül, mégsem találtam ott a helyemet és a sorserők elkezdtek az éneklés felé vezetni. Soha nem volt az álmom az éneklés, sosem gondoltam magamra énekesnőként, mégis ez a láthatatlan kéz a sorserők segítségével erre az útra terelt. Az elején önmagamat gyógyítottam dalokkal, verseket és megerősítéseket, tanításokat zenésítettem meg és így tudtam igent mondani erre az útra.

Emlékszem, hogy az első CD, amit először megcsináltam azért készült el, mert vissza szerettem volna hallgatni a mindennapokban ezeket a bölcsességeket. Úgy alakult, hogy egy kiadó felkarolt és csak abban az esetben adta ki a CD-met, ha egy lemezbemutató koncertet is csinálok. Nem éreztem készen magam erre a feladatra, de ebben az időben láttam a moziban egy filmet, amelyben volt egy jelenet, amikor az öreg bölcs keresztülsétált a sivatagon az unokájával és találkozott egy éneklő vándorral. A jelenet végén a bölcs a vándor után kiáltotta, hogy:
,,Menj és énekelj! Az a feladatod, hogy énekelj!”

Annyira nagy hatással volt rám ez a jelenet, hogy másnap is megnéztem ezt a filmet a moziban. Kíváncsi voltam, hogy érezni fogom-e a hívást ennél a jelenetnél, és ugyanúgy felrázott engem ez a különleges energia és magaménak éreztem. Aztán éjszaka azt álmodtam, hogy aludtam a szobámban és Szűz Mária odajött mellém, letérdelt és a tenyerében egy lángot átnyújtott nekem. Mai napig nagyon élesen emlékszem erre az álmomra. Másnap reggel kimentem az utcára és egy könyv hevert a földön és ennek a könyvnek az volt a címe, hogy Bhagavad Gita. Akkor én még nem tudtam, hogy ez mit jelent, csak évekkel később állt össze a puzzle, ugyanis a jelentése az, hogy ‘Isten Éneke’.

nevtelen

Végül bevállaltam ezt a koncertet, de csak úgy, hogy ha mikrofon nélkül énekelek és azt választottam, hogy megénekeltetem a közönséget. Nagyon féltem attól, hogy ha csak az én hangomat hallanák az emberek, akkor kiderülne, hogy nincs is szép hangom. Tudnod kell, hogy én egy krónikusan szégyenlős lány voltam, aki nagyon félt az emberektől, de pontosan innen jött az inspiráció, hogy ha a közösséggel megismerkedek és bemutatkozok mindenkinek az előadás előtt, akkor sokkal bátrabban állok előttük és ez így is lett, míg meg nem szoktam.

A sorserők látják bennünk a legjobbat, a lehetőséget! Az élet sokkal többet ad nekünk, ha engedjük, hogy adjon nekünk. Nekünk együttműködnünk kell az élettel, nem pedig kivenni az életből azt, amit mi akarunk. Merd követni a láthatatlan kezet!

Fogadd szeretettel a Hétindító Dalt, amely segít elfogadni a mindennapokban azt, ami éppen van az életedben és segít a dolgokat hálával elfogadni:

Erről szólt az én Hétindító Útravalóm, és ez ügyben két kiadványt szeretnék Neked önbizalom fejlesztés terén ajánlani, az egyik a Sorsfordító Önbecsülés könyv illetve a Képes vagy rá, meg tudod csinálni önbecsülés növelő zenei CD-t.

Amennyiben szeretnéd a Hétindító Útravalót élőben követni, és a közösséggel együtt fejlődni, akkor minden vasárnap 20:00-tól várlak szeretettel a Facebook oldalamon az élő műsoromban.
Ha érdekel a közösségi tanulás és a zenés terápia koncert keretein belül, akkor érdemes megnézned a programjaimat, ugyanis országos tavaszi turné veszi hamarosan kezdetét, és Budapesten pedig minden hónapban zenei koncert és előadás is van. Minden információt megtalálsz ezen az oldalon: Országos Turné

Az adásokat itt találod meg:

Klikkelj a címre és máris láthatod őket:

1. rész: Együttélés Önmagunkkal

2. rész: Lépj Tovább

3. rész: Hogyan Erősítsd Meg A Hitedet A jó Dolgokban

4. rész: Hogyan legyek önmagam

5. rész: Önbizalom fejlesztés 7 lépésben

6. rész: Értékes vagy

7. rész: Feltámadni a szeretetben új életre

8. rész: Kövesd a láthatatlan kezet

9. rész: Továbblépés

10. rész: Gyújtsunk egy gyertyát a Földért

11. rész: Pozitív megerősítések

12. rész: Kapcsolatunk Édesanyánkkal

Mit kell tenned, hogy nehogy lemaradj az adásról:

Négy dolgot tudok ajánlani jelenleg annak érdekében, hogy élőben tudd nézni a műsort mindig a közösséggel:

1. Ha asztali gépről nézed az adást, akkor menj fel a Facebook oldalamra, majd a Kedvelem gomb mellett lévő ‘Követem’ gombra kattints rá, és állítsd be, hogy elsőként jelenjenek meg a bejegyzések a hírfolyamodban, kapcsold be az összes értesítést, majd nyomd meg az Értesítések menünél lévő kis ceruzát és állítsd be Normál üzemmódra. Ha mobilról facebookozol, akkor ugyanez nagyjából a metódus: A ‘Kedvelem’ gomb mellett lévő ‘Követem’ gombot nyomd meg, állítsd be, hogy elsőként értesülj a bejegyzéseimről, majd kattints az ‘Értesítések beállításainak szerkesztése’ gombra és állítsd be, hogy mindenről értesülj.

2. Csatlakozz az Útravaló Az Élethez Facebook csoportunkhoz, ahol egymással tudunk ismerkedni, szebbé tehetjük egymás napját és különleges tartalmakhoz juthatsz hozzá, például minden kedden Kérdezz-Felelek élő műsor van, amit kizárólag a csoportlakók érhetnek el. Itt mindenről időben fogsz értesülni, hiszen minden nap segítjük egymás életét az önmeghaladás útján.

3. Menj fel a hivatalos Facebook eseményünkre: Hétindító Útravaló Önfejlesztő műsor és jelöld be rajta, hogy ott leszek az eseményen, így mindig tudunk értesíteni Téged, ha közeleg az élő adás.

4. Írd be a naptáradba, vagy szimplán jegyezd meg, hogy minden vasárnap 20:00-kor érdemes felmenni a Facebook oldalamra, és csatlakozz be Te is az élő áramlásba.

Gyarapítsuk együtt a pozitív, hasonlóan gondolkodó emberek népes táborát minden vasárnap 20:00-tól!
Várlak szeretettel! Kérlek oszd meg kommentben a saját technikádat, amely segített az önbizalmad fejlesztésében és segítsünk egymáson közösen 🙂

Kapcsolódó írások

Mit jelent a feltámadás az önismeret tükrében?

Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 7. részben  a feltámadás erejéről beszéltem Húsvét vasárnap alkalmából! Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban fejlődni, azt ajánlom, hogy […] Elolvasom »

Hogyan ne kételkedj abban, hogy értékes vagy?

Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 6. részben  az értékességünkről beszéltem a nagyközönségnek és bemutattam egy egyszerű példát is! Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban […] Elolvasom »

9 út a boldog élethez

Mi a boldogság? Hogyan érhetjük el? Meddig kell még várni rá? Ezek a leggyakrabban megfogalmazott kérdések a boldogsággal kapcsolatban. És bizony sokat követik el azt a hibát, hogy azt gondolják, a boldogságot ki kell érdemelni, a boldogság nem jár csak […] Elolvasom »

VÁRJ!

Bagi Bella

MEGJELENT AZ ÚJ KÖNYVEM:

IRÁNYTŰ A BOLDOGSÁGHOZ

30+1 napos pozitív fókusz program

Belenézek a könyvbe! »

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked. Az Elfogadom gombra kattintva a webhely használatával elfogadod a weboldal sütikre vonatkozó aktuális adatévelmi irányelveinket >>

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close