Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

Hogyan legyek önmagam a mai világban?

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre
Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 4. részben a ‘Hogyan legyek önmagam’ kérdéskörével foglalkoztunk a nézőkkel. Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban fejlődni, azt ajánlom, hogy kapcsolódj be élőben az adásba minden vasárnap 20:00-tól, ugyanis hihetetlen jó hangulatú, igazi szertartás szerű hét zárást és egyben hét indítást alkotunk együtt a nézőkkel. Ha nem szeretnéd elolvasni az anyagot, meghallgathatod akár főzés vagy futás közben, nincs más dolgod, mint a lejátszón elindítani a hangot:

Illetve ha szereted az audio-vizuális élményt, akkor itt megtekintheted videó formátumban a teljes szöveget:


Ám ha te inkább olvasni szeretnéd az anyagot, akkor kívánok hozzá jó időtöltést!
Kérlek vedd figyelembe, hogy a szöveg csupán egy kivonata a teljes élő adásnak, így ha nem szeretnél lemaradni, érdemes megnézned a műsort 🙂

Egy család története az önmagunkra találásról

Egyszer meglátogat három öregember egy családot és miután az asszony kinyitja az ajtót, azt mondja az egyikük:
– Eriggy be’ az Uradhoz és mondd meg neki, hogy itt van nálatok a Bőség, a Siker és a Szeretet. Arra kérünk benneteket, hogy válasszatok, hogy melyikünket szeretnétek, mert amelyikünket kiválasztjátok, az mostantól kezdve be fogja tölteni az életeteket.
Az asszony megörül és berohan a házba, hogy elújságolja a férjének és a lányának:
– Képzeljétek el itt van a Siker, a Bőség és a Szeretet! Bármelyikünket választhatjuk, mert onnantól kezdve velünk fog élni az, akit választunk! Szerintem válasszuk a Sikert, mert bármibe belefogunk, az mindig sikerülni fog!
– Válasszuk a bőséget, mert ha azt választjuk, soha nem lesznek anyagi gondjaink! – mondta a férj.
– Válasszuk a szeretetet! Mert ha szeretet van, akkor mindenünk megvan! – mondta a kislány.
– Igaza van! – mondja az asszony, majd helyeslően beleegyeznek és kimegy, hogy megmondja a bölcseknek: a szeretetet választják.
Erre mind a hárman elkezdenek bemenni a házba és értetetlenül áll ott a család.
Erre az öreg bölcs azt mondta:
– Tudom, hogy most csodálkoztok, hogy mind a hárman bejöttünk, mert csak egyet kellett volna választanotok. Mégis hogy ha csak a Sikert választottátok volna, csak ő ment volna be hozzátok. Ha csak a Bőséget választottátok volna, akkor csak a Bőség ment volna be hozzátok. De mivel a Szeretetet választottátok,  ezért jöttünk mind a hárman, mivel a Szeretetet a Siker és a Bőség mindenhová követi, ahová csak megy.

Olyan szép történet ez, annyira kifejezi, hogy gyakorlatilag bármire is vágyunk az életünkben az nem más, mint a szeretet. Nem elválasztható a mi lényünktől, és pont ezért van az, hogy ha nem találjuk önmagunkat, a helyünket a világban, akkor eltávolodtunk a valódi lényünktől, amely nem más, mint a szeretet. Ha szeretnénk magunkra találni annak egy járható útja van: hogy tapasztaljunk meg minél több szeretetet az életünkben, a mindennapjainkban. Na de hogyan tegyük ezt meg? Önmagunkra találni nem olyan dolog, mint amikor elvesztünk egy kulcsot, majd véletlenül megtaláljuk. Ez egy egészen különleges jelenlét, ahogyan érzékeljük magunkat a mindennapjainkban.

Tarts önvizsgálatot!

Ha úgy érzed te is magadat keresed, érdemes megvizsgálni, hogy mennyi szeretetet tapasztalsz meg az életedben és hogy hogyan tapasztalhatnál meg többet ebből. Ha szeretnél minél több szeretetet megtapasztalni az életedben, kövesd az örömödet! Az út az örömödön keresztül vezet, hiszen a szeretet két legfontosabb megnyilvánulási formája az öröm és a lelki béke.
Vagyis ha éppen örömöd van az életben vagy tiszta lelki béke lakozik benned, akkor biztosan tudhatod, hogy önmagaddal és a szeretettel vagy.

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre-1

Nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán vizsgáld meg melyek azok a tevékenységek, amelyek a legtöbb örömöt és a legtovább okozzák neked! Te határozod meg, hogy mennyi örömöt engedsz be az életteredbe! Bárki is vegyen körül az életedben, nem ők határozzák meg, hogy mennyi örömöt engedsz be az életedbe! Fókuszáld a figyelmed azokra a dolgokra, amelyek szerethetők számodra az összes életterületeden!

Nekem például a reggeli meditációk, imádkozásaim azok a tevékenységek, amelyek által nagyon tiszta örömöt, nyugalmat és lelki békét élhetek meg. Ezek a jelenlétek akkor is betöltenek engem, amikor olvasok, zenét hallgatok, tanulok vagy éppen fejlesztem magam az életem egy területén. Érdemes összeírnod ezeket a tevékenységeket!

Arra születtél, hogy szeress és megtapasztald a szeretetet!

Hiszek nagyon ebben a mondatban és szeretném ha te is tudatosítanád ezt. Minden helyzetben választhatunk, hogy a szeretetet vagy a haragot, ítélkezést, elégedetlenséget, fájdalmat esetleg a félelmet választjuk. Vigyél tudatosságot a jelenlétedbe és segíts magadnak dönteni! Írd le ezt a kérdést magadnak: mi az amiben én most választhatok? Mi kell ahhoz, hogy önmagam legyek? Az első az, hogy eldöntöd, hogy szeretnéd megtapasztalni önmagad, aki a szeretetből fakad. Olyan könnyű beleesni a szeretet hiányba manapság..elzárjuk magunkat a világtól és a sérelmeink, frusztrációink elszigeteltté tesznek minket és távol tartanak minket a boldogság és a szeretet megtapasztalásától.

Kövesd az örömödet és legyen ez az iránytűd! Ezek a gyakorlatok egyszerűen visszatérítenek a saját ösvényedre. Ezt a mondatot legalább egyszer hangosan mondjad ki minden nap, vagy ha békétlenséget, esetleg frusztrációt érzel akkor rakd hozzá a mondat végére, hogy ‘ebben a helyzetben’.

Arra születtem, hogy szeressek és megtapasztaljam a szeretetet.
Nincs más dolgod, mint hogy figyeld éppen mi zajlik benned, mi az amit te érzékelsz abból a világból amit látsz. Belül érzed önmagadat, tehát amikor felmerül a kérdés benned (hogyan legyek önmagam?) akkor biztosan távol kerültél önmagadtól. Ne felejtsd az a feladatunk mindannyiunknak az életben, hogy megtapasztaljuk az örömöt és a békét.

Érdemes sokszor meghallgatnod ezt a dalt, mert emlékeztet minket erre:

Fontos, hogy mindig minden helyzetben számítsunk arra, hogy a dolgok a javunkra változnak. Az albumon lévő dalok nagy segítségedre lesznek ebben: biztatnak, erőt adnak, gyógyítanak és felemelnek téged. Pont akkor, amikor szükséged van rá. Bővebb információért kattints a képre!

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre-2

Amennyiben szeretnéd a Hétindító Útravalót élőben követni, és a közösséggel együtt fejlődni, akkor minden vasárnap 20:00-tól várlak szeretettel a Facebook oldalamon az élő műsoromban. Ha érdekel a közösségi tanulás és a zenés terápia koncert keretein belül, akkor érdemes megnézned a programjaimat, ugyanis országos tavaszi turné veszi hamarosan kezdetét, és Budapesten pedig minden hónapban zenei koncert és előadás is van. Minden információt megtalálsz ezen az oldalon a programjainkról: Országos Turné

Az adásokat itt találod meg:

Klikkelj a címre és máris láthatod őket:

1. rész: Együttélés Önmagunkkal

2. rész: Lépj Tovább

3. rész: Hogyan Erősítsd Meg A Hitedet A jó Dolgokban

4. rész: Hogyan legyek önmagam

5. rész: Önbizalom fejlesztés 7 lépésben

6. rész: Értékes vagy

7. rész: Feltámadni a szeretetben új életre

8. rész: Kövesd a láthatatlan kezet

9. rész: Továbblépés

10. rész: Gyújtsunk egy gyertyát a Földért

11. rész: Pozitív megerősítések

12. rész: Kapcsolatunk Édesanyánkkal

Mit kell tenned, hogy nehogy lemaradj az adásról:

Négy dolgot tudok ajánlani jelenleg annak érdekében, hogy élőben tudd nézni a műsort mindig a közösséggel:

1. Ha asztali gépről nézed az adást, akkor menj fel a Facebook oldalamra, majd a Kedvelem gomb mellett lévő ‘Követem’ gombra kattints rá, és állítsd be, hogy elsőként jelenjenek meg a bejegyzések a hírfolyamodban, kapcsold be az összes értesítést, majd nyomd meg az Értesítések menünél lévő kis ceruzát és állítsd be Normál üzemmódra. Ha mobilról facebookozol, akkor ugyanez nagyjából a metódus: A ‘Kedvelem’ gomb mellett lévő ‘Követem’ gombot nyomd meg, állítsd be, hogy elsőként értesülj a bejegyzéseimről, majd kattints az ‘Értesítések beállításainak szerkesztése’ gombra és állítsd be, hogy mindenről értesülj.

2. Csatlakozz az Útravaló Az Élethez Facebook csoportunkhoz, ahol egymással tudunk ismerkedni, szebbé tehetjük egymás napját és különleges tartalmakhoz juthatsz hozzá, például minden kedden Kérdezz-Felelek élő műsor van, amit kizárólag a csoportlakók érhetnek el. Itt mindenről időben fogsz értesülni, hiszen minden nap segítjük egymás életét az önmeghaladás útján.

3. Menj fel a hivatalos Facebook eseményünkre: Hétindító Útravaló Önfejlesztő műsor és jelöld be rajta, hogy ott leszek az eseményen, így mindig tudunk értesíteni Téged, ha közeleg az élő adás.

4. Írd be a naptáradba, vagy szimplán jegyezd meg, hogy minden vasárnap 20:00-kor érdemes felmenni a Facebook oldalamra, és csatlakozz be Te is az élő áramlásba.

Gyarapítsuk együtt a pozitív, hasonlóan gondolkodó emberek népes táborát minden vasárnap 20:00-tól!
Várlak szeretettel! Oszd meg velünk a tapasztalataidat, inspiráljuk egymást, hiszen a történeteinkkel tudunk egymásnak a legjobban segíteni!

Kapcsolódó írások

Kövesd a láthatatlan kezet kísérlet

Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 8. részben a bizonyos láthatatlan kézről meséltem a közönségnek, amely sorserőként irányítja az életünket – feltéve ha […] Elolvasom »

Hogyan ne kételkedj abban, hogy értékes vagy?

Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 6. részben  az értékességünkről beszéltem a nagyközönségnek és bemutattam egy egyszerű példát is! Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban […] Elolvasom »

Elindult az Útravaló Az Élethez élő műsorom

Örömmel tudatom Mindannyiótokkal, hogy elindult a műsorom a Facebookon, amely minden vasárnap 20:00-tól a Facebook oldalamon fut élőben. Igen széles palettán mozog a tematika, hiszen célom, hogy az élet minden területén tudjak Nektek segíteni. Olyan témákat járunk körbe, mint az […] Elolvasom »

VÁRJ!

Bagi Bella

MEGJELENT AZ ÚJ KÖNYVEM:

IRÁNYTŰ A BOLDOGSÁGHOZ

30+1 napos pozitív fókusz program

Belenézek a könyvbe! »

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked. Az Elfogadom gombra kattintva a webhely használatával elfogadod a weboldal sütikre vonatkozó aktuális adatévelmi irányelveinket >>

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close