Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

Hogyan erősítsd meg a hitedet? (gyakorlattal)

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre
Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 3. részben a hitünk megerősítéséről beszéltem és osztottam meg módszereket. Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban fejlődni, azt ajánlom, hogy kapcsolódj be élőben az adásba minden vasárnap 20:00-tól, ugyanis hihetetlen jó hangulatú, igazi szertartás szerű hét zárást és egyben hét indítást alkotunk együtt a nézőkkel. Ha nem szeretnéd elolvasni az anyagot, meghallgathatod akár főzés vagy futás közben, nincs más dolgod, mint a lejátszón elindítani a hangot:

Illetve ha szereted az audio-vizuális élményt, akkor itt megtekintheted videó formátumban a teljes szöveget:


Ám ha te inkább olvasni szeretnéd az anyagot, akkor kívánok hozzá jó időtöltést!
Kérlek vedd figyelembe, hogy a szöveg csupán egy kivonata a teljes élő adásnak, így ha nem szeretnél lemaradni, érdemes megnézned a műsort 🙂

Amit kérek azt megkapom

Nagyon erősen kapcsolódik ehhez a témához ez a dal, aminek az első része gyakorlatilag a Hegyi Beszéd megzenésített változata. Nagyon fontos, hogy jól az eszünkbe véssük, minden egyes szavát a szemünk előtt kell tartanunk, főleg amikor meggyengült időszakban vagyunk:

Kérjetek és megadatik nektek,
Keressetek és találtok,
Zörgessetek és megnyittatik néktek,
Mert aki kér, mint kap,
És aki keres, talál,
És a zörgetőnek megnyittatik.

Kapcsold pozitív üzemmódba az agyad!

Mielőtt befogadunk új, fontos áldást az életünkbe, mindenképpen helyet kell hozzá készítenünk. Ennek a módja egyszerű: jelenbe kell kerülnünk. Van erre egy roppant egyszerű technika, amely egy kérdés (amelyre az agyunk automatikusan keresni fogja a választ): Most éppen mi jó nekem?

Bárhogyan is álljanak a dolgok körülöttünk, a jelen pillanatban mindig minden rendben van. Önmagunkhoz csak itt és most tudunk csatlakozni. Ezt követően egy értékes lelkigyakorlatot osztok most meg veled, amely 10 kérdésből áll. Ezt a gyakorlatot minden héten érdemes elvégezned, ezzel úgymond számot is tudsz adni önmagadnak, hogy miben fejlődtél, miben lettél jobb az előző heti önmagadhoz képest. Vegyél elő egy papírt és írószerszámot, és amikor elolvastad a kérdést, azonnal írd le a gondolatot, amely megérkezik hozzád. Evvel hangolódunk rá az elmúlt időszakra.

5 kérdés az előző hétre:

1. Mit tanultál?

  Írd le, hogy mit tanultál az előző héten!

2. Miért lehetsz hálás?

  Írd le, hogy miért lehetsz hálás jelenleg az életedben!

3. Miben jutottál előre az utóbbi időszakban?

  Nem kell feltétlenül külső dolgokra gondolni, lehet, hogy előrejutottál a megbocsátás terén vagy éppen sikerült valaki felé kifejezned a szeretetedet. Ezek nem apróságok, mert minden dolog ami közelebb visz minket a szeretethez az számít!

4. Szeretted magadat mostanában?

  Ha igen, miben nyilvánult meg? Hogyan tudtad kifejezni a magad számára? Hunyd be a szemed és érezd, amikor valami jót tettél magadnak. Lehet, hogy meghallgattál egy meditációt, megtanultál valamilyen módszert, amely segítségével minőségi énidőt adtál önmagadnak.

5. Szerettél-e másokat?

  Kifejezted-e valaki felé a nagyrabecsülésedet? Ki az, aki felé kimutattad a szeretetedet?

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre-1

5 kérdés a következő hétre:

1. Mire készülsz?

  Ha az előtted álló új hétre gondolsz, mire készülsz? Tanulásra? Önmeghaladásra? Állásinterjú? Randi? 🙂

2. Mire számítasz?

  Bármire is készülsz jövő héten, tudsz számítani a legjobbra?

3. Látod-e magadat boldogan?

  Ha engeded, hogy a programok, történések, ismétlődő helyzetek megjelenjenek előtted..tudod-e boldogan, felszabadultan, mosolyogva látni magad?

4. Miben szeretnél fejlődni jövő héten?

  Válassz ki egy apróságot, amelyben fejleszteni szeretnél! Étkezési szokás? Testedzés? Több mosolygás? Mi az, ami jön neked?

5. Mit teszel azért, hogy fejlődhess?

  Például én elkezdtem egy diétát (fehér) az étkezési szokásaim fejlesztése érdekében.

Hogyan erősítsd meg a hited a jó dolgokban?

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre-4
Ez egy nagyon fontos téma, amelyhez az Imaterápia című könyvemet (Bővebb információért kattints a képre) veszem segítségül. A hit lényege, hogy mindig afelé mozdulunk, amit az elménkben látunk. A jó hír pedig az, hogy a hitedet képes vagy fejleszteni a saját emberi erődből. Fontos mentálisan is látnod magad egészségesen, olyan állapotban, ahogy látni szeretnéd magad. A nem látható dolgokról úgy kell elkezdened beszélni, mintha már láthatók lennének. Sajnos az elménk nem így van kondicionálva, ezért kell elkezdünk nekünk a gyakorlást. Amikor a jelenlegi dolgok állásáról beszélsz, akkor mindig stabilizálod a helyzetet a lelkedben és az elmédben egyaránt, pontosan ezért..

Figyelj arra, hogy miket mondasz ki!

Hangos kinyilatkoztatásokkal elő tudod szólítani magadból mindazt, amivel még nem rendelkezel, csak szeretnéd megtapasztalni. Az életerőnket a hangunkban hordozzuk, az ige a hangban van jelen. Éppen ezért nagyon fontos, hogy hasznosítsuk a hangunkat. Minden amit mi kimondunk, azt visszahalljuk és elraktározódik a tudatalattinkban.

Próbáld ki, hogy a telefonoddal (vagy diktafonnal) felveszed egy napodat, és hallgasd vissza milyen szókincsed van, milyen szavakat használsz, mennyit panaszkodsz (és ezzel teremted újra és újra a szenvedésed tárgyát)? Érdemes meglépned egyszer, mert elképesztően valóságformáló! Nagyon fontos önvizsgálatot tartanunk! Meg fogod látni, hogy az, ahogy beszélsz..teljes összhangban van azzal, ahogy élsz. Pontosan ezért kell napról napra minél többször kijelenteni hangosan a gyógyító mondatokat, mint például: Kijelentem, hogy meggyógyultam és egészséges vagyok.

Mi is történik, amikor kimondod ezeket a mondatokat? Gyakorlatilag igényt formálsz a gyógyulásodra és ezt nagyon fontos megértened. Ezekkel a kinyilatkoztatásokkal hívod elő mindazokat a dolgokat, amelyeket szeretnél megtapasztalni! Próbáld ki! Nem veszíthetsz semmit! Bárhol is szeretnéd megújítani, megerősíteni a hitedet ott működni fog!

Mit mond erre a tudomány?

Az elmúlt néhány évtized alatt teljesen megváltozott a neurológusok agyunk működéséről alkotott képe. Nem kis részben annak köszönhető, hogy megjelentek olyan képalkotó műszerek, mint a CT, amelyek megjeleníthetővé tették az adott pillanatban éppen aktív agyi területeket. A legnagyobb paradigmaváltást annak a felfedezése jelentette, hogy agyunk nem valamiféle fixen behuzalozott, statikus, a “gyermekkor vége után örökre így maradt” jelleggel működő mechanizmus! Éppen ellenkezőleg, hiszen percről-percre változó dinamikus struktúra. Ezt a jelenséget neurális plaszticitásnak nevezik (Szerk: A neuroplaszticitás a neurológián belül az agy és idegrendszer mind strukturális és funkcionális változásaival foglalkozó tudományág, amely a 20. század közepén és végén alakult ki. Sok agykutató váratlan felfedezéseket tett az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején, s ők az ún. Neuroplasztikusok. A szó összetétele: Neuro =neuron, azaz az agyat és az idegrendszert alkotó idegsejtekre utal; Plasztikus = a változtathatóságra, képlékenységre utal. Több évtizedes kutatások kimutatták, hogy az agy minden egyes tevékenysége során megváltoztatja önnön szerkezetét, és folyamatosan tökéletesíti áramköreit, hogy az adott feladatokat jobban tudja elvégezni.).

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre-2

Nagyon jó hír ez számunkra! Ez azt jelenti, hogy folyamatosan formálható az agyunk még a mindennapi rutin cselekedeteink során is változik. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a gondolkodásunk irányultsága! Amiről gyakran gondolkodunk, elmélkedünk..az lesz a tudatunk hajlama. Amire sokszor gondolunk, sokszor vetítjük magunk elé, azok igenis megvalósulnak! Automatizmussá válik az agyunkba az, ha folyamatosan gyakoroljuk agyunk áthuzalozását pozitív gondolatokkal, képekkel.

Indítsd mindig így a napodat!

Javaslom, hogy a hét minden napján hangosan kimondva indítsd így a napjaidat, úgy, hogy visszahalljad a füleiden keresztül:

Kijelentem, hogy a mai napon áldott vagyok szeretettel, elfogadással és Isteni védelemmel.
Kijelentem, hogy a mai napon áldott vagyok hittel, győzelemmel és beteljesüléssel.
Kijelentem, hogy a mai napon áldott vagyok boldogsággal, örömmel és lelki békével.
Kijelentem, hogy a mai napon áldott vagyok bőséggel, biztonsággal és teremtő erővel.
Kijelentem, hogy a mai napon áldott vagyok egészséggel, életerővel és a megújulás erejével.
Készen állok a legjobbra!

Egy dal, amely a legjobban erősíti a hitet

Amikor ez a szám készült még nem voltunk egy pár Zolival, de már tagja volt a zenekarunknak. Egyik este lerakta a hangszórót – egy turné közepén – és azt mondta, hogy kilép a zenekarból. Teljes pánikba kerültem és azon az éjszakán egy nagyon különleges dolog történt velem. A gitárommal aludtam szó szerint és jött egy dal ötletem. Másnap reggel, amikor felébredtem..egy bizonyossággal keltem fel – miközben megírtam a dalt, mintha kaptam volna fentről – és egy nagy nyugalomban vártam és éreztem, hogy a zenekar egy magasabb szintre fog emelkedni ezután. Ha a Zoli nem teszi meg ezt a lépést, akkor nem tettünk volna olyan változásokat a zenekarban, amely a megújuláshoz vezetett. A Zoli utána visszaérkezett egy egészen más formában lévő csapatba, teljesen új hangzással és odáig vezetett, hogy még szerelembe is estünk, szóval ebben a kegyelemben még a Zolit is megkaptam 🙂 🙂 Hallgassátok szeretettel ezt a dalt:

Az Életigenlés És Felemelkedés album dalainak pozitív sorai kellő lökést adnak az előtted álló feladatok leküzdéséhez, bátorítanak, ha éppen arra van szükséged és támogatnak, hogy ezen a napon is a lehető legjobbat hozd ki magadból. Bővebb információhoz kattints a képre:

bovebb-informacioert-kattints-a-kepre-3
Érdemes csatlakoznod a zárt körű Facebook csoportunkhoz is, amely egy tanuló közösség, ahol egymást segítjük a mindennapokban, nincs más dolgod, mint ide kattintani: Útravaló Az Élethez

Amennyiben szeretnéd a Hétindító Útravalót élőben követni, és a közösséggel együtt fejlődni, akkor minden vasárnap 20:00-tól várlak szeretettel a Facebook oldalamon az élő műsoromban. Ha érdekel a közösségi tanulás és a zenés terápia koncert keretein belül, akkor érdemes megnézned a programjaimat, ugyanis országos tavaszi turné veszi hamarosan kezdetét, és Budapesten pedig minden hónapban zenei koncert és előadás is van. Minden információt megtalálsz ezen az oldalon a programjainkról: Országos Turné

Az adásokat itt találod meg:

Klikkelj a címre és máris láthatod őket:

1. rész: Együttélés Önmagunkkal

2. rész: Lépj Tovább

3. rész: Hogyan Erősítsd Meg A Hitedet A jó Dolgokban

4. rész: Hogyan legyek önmagam

5. rész: Önbizalom fejlesztés 7 lépésben

6. rész: Értékes vagy

7. rész: Feltámadni a szeretetben új életre

8. rész: Kövesd a láthatatlan kezet

9. rész: Továbblépés

10. rész: Gyújtsunk egy gyertyát a Földért

11. rész: Pozitív megerősítések

12. rész: Kapcsolatunk Édesanyánkkal

Mit kell tenned, hogy nehogy lemaradj az adásról:

Négy dolgot tudok ajánlani jelenleg annak érdekében, hogy élőben tudd nézni a műsort mindig a közösséggel:

1. Ha asztali gépről nézed az adást, akkor menj fel a Facebook oldalamra, majd a Kedvelem gomb mellett lévő ‘Követem’ gombra kattints rá, és állítsd be, hogy elsőként jelenjenek meg a bejegyzések a hírfolyamodban, kapcsold be az összes értesítést, majd nyomd meg az Értesítések menünél lévő kis ceruzát és állítsd be Normál üzemmódra. Ha mobilról facebookozol, akkor ugyanez nagyjából a metódus: A ‘Kedvelem’ gomb mellett lévő ‘Követem’ gombot nyomd meg, állítsd be, hogy elsőként értesülj a bejegyzéseimről, majd kattints az ‘Értesítések beállításainak szerkesztése’ gombra és állítsd be, hogy mindenről értesülj.

2. Csatlakozz az Útravaló Az Élethez Facebook csoportunkhoz, ahol egymással tudunk ismerkedni, szebbé tehetjük egymás napját és különleges tartalmakhoz juthatsz hozzá, például minden kedden Kérdezz-Felelek élő műsor van, amit kizárólag a csoportlakók érhetnek el. Itt mindenről időben fogsz értesülni, hiszen minden nap segítjük egymás életét az önmeghaladás útján.

3. Menj fel a hivatalos Facebook eseményünkre: Hétindító Útravaló Önfejlesztő műsor és jelöld be rajta, hogy ott leszek az eseményen, így mindig tudunk értesíteni Téged, ha közeleg az élő adás.

4. Írd be a naptáradba, vagy szimplán jegyezd meg, hogy minden vasárnap 20:00-kor érdemes felmenni a Facebook oldalamra, és csatlakozz be Te is az élő áramlásba.

Gyarapítsuk együtt a pozitív, hasonlóan gondolkodó emberek népes táborát minden vasárnap 20:00-tól!
Várlak szeretettel! Oszd meg velünk a tapasztalataidat, inspiráljuk egymást, hiszen a történeteinkkel tudunk egymásnak a legjobban segíteni!

Kapcsolódó írások

10 tipp a fojtogató múlt elengedéséhez

Gyermekkori sérelmek, munkahelyi bántások, egy rossz pillanatban elhangzott mondat és máris olyan negatív minta rögzül, amelyek évekig vagy akár évtizedekig is súlyos teherként nehezedhetnek a vállunkra. Bár a legtöbb esetben képesek vagyunk kezelni ezeket a helyzeteket és pl. beszélgetéssel tompítani […] Elolvasom »

10 bevált tipp az önbecsülés növelésére

Bármilyen álmokat dédelgetsz is titkon, bármilyen változásokra vágysz az életben, bármilyen terveket is szövögetsz a jövőre vonatkozóan, a sikerhez vezető úton az önbecsülésed lesz a legfőbb támaszod. Már az indulás pillanatában eldől, hogy képes leszel-e a megvalósításra. Csak állj a […] Elolvasom »

1 perces tipp, hogyan kapcsolj most azonnal pozitív üzemmódba

A pozitivitás mindenütt jelen van, ahol csak ott vagyunk. A pozitivitás megtapasztalása a gondolkodásunktól függ. Annak függvényében, hogy hogyan értelmezünk egy adott helyzetet, alakulnak ki bennünk az érzelmek, amelyek összhangban vannak azzal, ahogyan látjuk a dolgokat. A kérdés csak az, […] Elolvasom »

VÁRJ!

Bagi Bella

TARTS VELEM NOVEMBER 17-ÉN BUDAPESTEN!

IRÁNYTŰ A BOLDOGSÁGHOZ

KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KONCERT

Ott a helyem! »

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked. Az Elfogadom gombra kattintva a webhely használatával elfogadod a weboldal sütikre vonatkozó aktuális adatévelmi irányelveinket >>

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close