Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

Hogyan ne kételkedj abban, hogy értékes vagy?

untitled-design

Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 6. részben  az értékességünkről beszéltem a nagyközönségnek és bemutattam egy egyszerű példát is! Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban fejlődni, azt ajánlom, hogy kapcsolódj be élőben az adásba minden vasárnap 20:00-tól, ugyanis hihetetlen jó hangulatú, igazi szertartás szerű hét zárást és egyben hét indítást alkotunk együtt a nézőkkel. Ha nem szeretnéd elolvasni az anyagot, mostantól bevezetjük, hogy meghallgathatod akár főzés vagy futás közben, nincs más dolgod, mint a lejátszón elindítani a hangot:


Illetve ha szereted az audio-vizuális élményt, akkor itt megtekintheted videó formátumban a teljes szöveget:


Ám ha te inkább olvasni szeretnéd az anyagot, akkor kívánok hozzá jó időtöltést!

Baráti emlékeztető

Egy csodálatos téma, amiről beszélni kell és nagyon fontos, hogy foglalkozzunk vele. Bizonyára nem vagy tökéletes, hiszen senki sem az.  Bizonyára vannak gyönge pontjaid az életedben, mint ahogy mindannyiunknak vannak. Bizonyára vannak olyan szokásaid, amelyeken szeretnél változtatni. Emlékeztetni szeretnélek arra, hogy még formálódásban lévő mű vagy, még nem vagy készen.

Mindannyian formálódás alatt lévő teremtmények vagyunk és a sors erők egész életünk során alakítanak, formálnak bennünket. Hiszek abban, hogy az életünk célja a fejlődés a szeretet irányába. Nem az a cél, hogy tökéletesek legyünk, hanem hogy megtapasztaljuk a szeretetet a mindennapjainkban. Lehet, hogy a múltban sok szenvedésben, rossz tapasztalatban volt részed, aminek a következtében talán haszontalannak érzed magad, talán bűntudattal, szégyenérzettel rendelkezel. Lehet, hogy sok önsors rontó belső párbeszéddel ostorozod magad, amelyekkel rombolod az önértékelésedet, az önbecsülésedet. De nagyon fontos, hogy ne hagyd, hogy az emberek és más körülmények befolyásolják a saját értékednek az erejét.

A kínai vízhordó története

Egyszer olvastam egy történetet, amely nagyon megérintett engem. Volt egy kínai vízhordó fiú, akinek két cserépedénye volt. Egyszer az egyik cserépedény megrepedt és a pataktól hazafelé való út során pusztán félig maradt meg benne a víz. Természetesen a tökéletes cserépedény mindig nagyon büszke volt a teljesítményére, hogy mennyire jól tudja szolgálni az ő gazdáját. Persze a törött edény mindig csak azt látta, hogy ő nem jó, nem elég jó és nem tud eleget adni. Így telt el két év, amiben állandóan sanyargatta magát, hogy mennyire rossz, tökéletlen és hibás edény. A hosszú önsanyargatás után ez a párbeszéd zajlott le köztük:

– Nem bírom tovább, nem tudok eleget adni és nem tudok tökéletes lenni az ön számára!
– Láttad-e a virágokat az úton hazafelé, amelyek csak a te oldaladon nyílnak?
– Igen, láttam.
– És tudod-e hogy miért van ez így?
– Nem..
– Azért, mert mindig is tudtam a hiányosságaidról, és ezért magokat szórtam el az útnak arra az oldalára, ahol te vagy. A szivárgás következtében gyönyörű virágok nőttek ki, és ezek a növények két éve mindig bearanyozzák az én házamat. És ha te nem lennél ilyen, amilyen vagy, akkor ezek a gyönyörű virágok nem tudnák az én otthonomat befényleni!

Mindannyian valahol ilyen törött cserépedények vagyunk, a saját különleges hibáinkkal. Pontosan ezek a törések, hibák teszik a mi életünket értékessé, olyan különlegessé. Nagyon hiszek abban, hogy pont így van ránk szüksége ennek a világnak, pont ezekkel a hiányosságainkkal, a töréseinkkel..mert így tudunk szolgálni ott, ahova éppen elültetett bennünket az Isten. Én hiszek abban, hogy nem véletlenül ültetődtünk oda, ahol éppen élünk és nem véletlenül pont úgy, ahogyan élünk. Pontosan így van ránk szükség, ezen keresztül tudunk adni, tanítani, inspirálni a környezetünket magunk körül, ha el tudjuk hinni magunkról, hogy így is különlegesek és értékesek vagyunk.

Az értékünkből nem veszítünk el, azáltal hogy az edényünk megtöredezik.

Az értékességed demonstrációja

Egyszerű példával bizonyítom be neked, hogy mennyire igaz az, hogy minden körülménytől, múltbeli tapasztalástól függetlenül az értékünket mindig magunkban hordozzuk. Ehhez a demonstrációhoz egy 20.000Ft-os címletet használtam és sokan igényelték ezt tőlem az élő adás keretein belül. Ezt az értékes pénznemet fogtam és élő adásban összegyűrtem, majd jól megtapostam:

Vajon így is mindenkinek kellene ez húszezres? A kommentelők mindegyike igényelte ugyanúgy ezt az összegyűrt állapotú pénzt. Miért is? Mert semmit nem veszített az értékéből! Az elszenvedett, durva bánásmód ellenére megőrizte az értékét. Gyakorlatilag mi is ilyenek vagyunk: a megszenvedett, meggyötört, durva bánásmód ellenére..bármilyen rossz tapasztalat ellenére…bármennyi évesek is legyünk..bármilyen messzire is jutottunk..bármit is csináltunk..az értékünkből soha nem veszítettünk el semmit és ugyanolyan értékesek vagyunk, mint ez a húszezres újkorában.

Remélem, hogy ezzel a kis demonstrációval inspirációt adtam neked arra, hogy elismerd, hogy értékes vagy! Pont, mint a törött cserépedény..mi a saját hiányosságainkkal tudunk hasznára válni ennek a világnak! Ha Nick Vujicic a világot bejáró kéz és láb nélkül született motivációs előadó kihozta a maximumot az ő életéből és megtanult együtt élni a hiányosságaival, és így is teljes életet tud élni a feleségével és a gyerekével, akkor téged mi választ el a kiteljesedéstől? Ha úgy közelítünk ezekhez a dolgokhoz – amelyekkel úgymond “beleszületünk” a világba – hogy hiányosságok az életünkben, akkor mindig hátráltató tényező lesz abban, hogy azt gondoljuk, mennyire tudunk kiteljesedni az életünkben. Abban a pillanatban, amikor elkezdem használni a képességeimet, adottságaimat, amelyekkel rendelkezem, rá fogok jönni, hogy gyakorlatilag a gyengeségeimben rejlik igazán az erő.

Az önmagunkkal kapcsolatos beszédünk megváltoztatása

3

Nagyon röviden a VAGYOK szó erejéről szeretnék mesélni neked, ugyanis nem mindegy milyen jelzőket társítunk hozzá. Azok az emberek, akik ehhez hasonló mondatokat, kijelentéseket mondanak önmagukkal kapcsolatban – mint amelyet a képen is látsz – konkrétan megáldják az életüket a kimondott mondatokkal és meghatározzák az életük minőségét. Azok az emberek, akik az ellentétét mantrázzák az ilyen típusú mondatoknak pedig megátkozzák az életüket. Ugyanis ezek a kimondott szavak olyanok, mint egy meghívó, amellyel a hozzá társított minőséget hívom meg az életembe és kérem, hogy nyilvánítsa meg önmagát.

Hiszek a zene erejében, hogy a rezgésekkel gyógyítani tudjuk az életünket és az erejéből ezeket az önmagunkra vonatkozó, áldást hozó kinyilatkoztatásokat sokkal könnyebben és élvezetesebben tudjuk gyakorolni. Hogy mi mindent tud még adni nekünk a zene, az pedig a Duna TV Család-barát című magazinjából kiderül, hiszen én voltam náluk a vendég és pont erről meséltem a nézőknek. A részletet megtekintheted a Hétindító Útravaló 6. részében: a teljes adást IDE kattintva megtalálod, illetve ha felgörgetsz a fenti videóhoz, akkor ott is megnézheted.

Fogadd szeretettel a Hétindító Dalt, amely segít megerősíteni benned az elégedettség, magabiztosság és sikeresség érzését:

Erről szólt az én Hétindító Útravalóm, és ez ügyben két kiadványt szeretnék Neked önbizalom fejlesztés terén ajánlani, az egyik a Sorsfordító Önbecsülés könyv illetve a Képes vagy rá, meg tudod csinálni önbecsülés növelőd zenei CD-t.

Amennyiben szeretnéd a Hétindító Útravalót élőben követni, és a közösséggel együtt fejlődni, akkor minden vasárnap 20:00-tól várlak szeretettel a Facebook oldalamon az élő műsoromban.
Ha érdekel a közösségi tanulás és a zenés terápia koncert keretein belül, akkor érdemes megnézned a programjaimat, ugyanis országos tavaszi turné veszi hamarosan kezdetét, és Budapesten pedig minden hónapban zenei koncert és előadás is van. Minden információt megtalálsz ezen az oldalon: Országos Turné

 

Az előző adásokat itt találod meg:

Klikkelj a címre és máris láthatod őket:

1. rész: Együttélés Önmagunkkal

2. rész: Lépj Tovább

3. rész: Hogyan Erősítsd Meg A Hitedet A jó Dolgokban

4.rész: Hogyan legyek önmagam

5. rész: Önbizalom fejlesztés 7 lépésben

6. rész: Értékes vagy

Mit kell tenned, hogy nehogy lemaradj az adásról:

Négy dolgot tudok ajánlani jelenleg annak érdekében, hogy élőben tudd nézni a műsort mindig a közösséggel:

1. Ha asztali gépről nézed az adást, akkor menj fel a Facebook oldalamra, majd a Kedvelem gomb mellett lévő ‘Követem’ gombra kattints rá, és állítsd be, hogy elsőként jelenjenek meg a bejegyzések a hírfolyamodban, kapcsold be az összes értesítést, majd nyomd meg az Értesítések menünél lévő kis ceruzát és állítsd be Normál üzemmódra. Ha mobilról facebookozol, akkor ugyanez nagyjából a metódus: A ‘Kedvelem’ gomb mellett lévő ‘Követem’ gombot nyomd meg, állítsd be, hogy elsőként értesülj a bejegyzéseimről, majd kattints az ‘Értesítések beállításainak szerkesztése’ gombra és állítsd be, hogy mindenről értesülj.

2. Csatlakozz az Útravaló Az Élethez Facebook csoportunkhoz, ahol egymással tudunk ismerkedni, szebbé tehetjük egymás napját és különleges tartalmakhoz juthatsz hozzá, például minden kedden Kérdezz-Felelek élő műsor van, amit kizárólag a csoportlakók érhetnek el. Itt mindenről időben fogsz értesülni, hiszen minden nap segítjük egymás életét az önmeghaladás útján.

3. Menj fel a hivatalos Facebook eseményünkre: Hétindító Útravaló Önfejlesztő műsor és jelöld be rajta, hogy ott leszek az eseményen, így mindig tudunk értesíteni Téged, ha közeleg az élő adás.

4. Írd be a naptáradba, vagy szimplán jegyezd meg, hogy minden vasárnap 20:00-kor érdemes felmenni a Facebook oldalamra, és csatlakozz be Te is az élő áramlásba.

Gyarapítsuk együtt a pozitív, hasonlóan gondolkodó emberek népes táborát minden vasárnap 20:00-tól!
Várlak szeretettel! Kérlek oszd meg kommentben a saját technikádat, amely segített az önbizalmad fejlesztésében és segítsünk egymáson közösen 🙂

Kapcsolódó írások

Önbizalom fejlesztés 7 lépésben

Lehet, hogy még nem értesültél róla, de februárban elindítottam a Hétindító Útravaló névre keresztelt hetente jelentkező élő, önfejlesztő műsoromat a Facebook oldalamon. A 5. részben  az önbizalom fejlesztésről beszéltem a nagyközönségnek. Amennyiben szeretnél a közösséggel szinkronban fejlődni, azt ajánlom, hogy kapcsolódj […] Elolvasom »

10 bevált tipp az önbecsülés növelésére

Bármilyen álmokat dédelgetsz is titkon, bármilyen változásokra vágysz az életben, bármilyen terveket is szövögetsz a jövőre vonatkozóan, a sikerhez vezető úton az önbecsülésed lesz a legfőbb támaszod. Már az indulás pillanatában eldől, hogy képes leszel-e a megvalósításra. Csak állj a […] Elolvasom »

„Képes vagyok rá!” – önbizalom erősítő dal megerősítésekkel

Ha szeretnéd megtudni, hol fogsz tartani öt év múlva, figyelj oda a szavaidra. A kimondott szavaid olyanok akár egy visszhang: visszatérnek hozzád. Ha szeretnél erősebb, magabiztosabb, sikeresebb, boldogabb lenni, kezdj azonnal ennek megfelelő kijelentéseket tenni. A szavak olyanok, akár a […] Elolvasom »

VÁRJ!

Bagi Bella

MEGJELENT AZ ÚJ KÖNYVEM:

IRÁNYTŰ A BOLDOGSÁGHOZ

30+1 napos pozitív fókusz program

Belenézek a könyvbe! »

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked. Az Elfogadom gombra kattintva a webhely használatával elfogadod a weboldal sütikre vonatkozó aktuális adatévelmi irányelveinket >>

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close