Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

Az éneklés a lelki átalakulás egészen kifinomult eszköze

Az éneklés a lelki átalakulás eszköze

Tudományosan bizonyított, hogy az éneklés csökkenti a stresszt, enyhíti a szorongást, és emeli az endorfinszintet. Az éneklés erősíti az immunrendszert, és teljesen mindegy, hogy hamisan vagy tisztán énekelsz-e. Amikor énekelsz, a zene rezgése átjár, megváltoztatja a testi és érzelmi állapotodat.

Az éneklés megnyugtatja a lelkedet, javítja a hangulatodat, és általánosságban hozzájárul ahhoz, hogy jól érezd magad. Pozitív énekekkel gyógyítani vagy képes magadat minden szinten.

Hagyd az éneklés által a gondjaidat a hátad mögött!

„Ha valaki énekel, a bánat akkor útra kél” – már a 17. században élő spanyol író, költő, Miguel de Cervantes is így vélekedett erről.

Granville Hancox zenetudós a zene emberre gyakorolt hatását vizsgálta. Számos nagyszabású kutatásban kereste, hogy boldoggá teszi-e az embert az éneklés, és vizsgálatai egyértelműen bebizonyították, hogy igen!

Amikor énekelsz, az elméd koncentrál a szavakra és a zenére, és elfelejtesz minden mást, azt is, ami aggasztott. Azt is mondhatod, hogy ez csak ideiglenes javulás, de az éneklés valójában több ennél. Amikor az elméd elfelejti a gondjait, ellazul, és újraértékeli a dolgokat. Egy relaxált agy sokkal alkalmasabb arra, hogy kezelje a napi őrlődést.

Időnként annyira aggódóak vagy stresszesek vagyunk, hogy lehetetlen az ellazulás. Ez nem igaz akkor, ha énekelsz. Próbáld ki, és meg fogsz lepődni, hogy milyen hamar föloldódsz tőle!

Énekelj az életedért az Önfejlesztő Kórus próbákon!

Elindítottam Magyarország első önfejlesztő kórus programját, ahol a zene, az éneklés, az önfejlesztés és a játék találkozik egymással.

Nem számít hány éves vagy, nem számít milyen a hangod, az éneklés gyógyító ereje kortól és hangtól függetlenül jótékony hatással van rád!

Próbáld ki magad!

Nézd meg, mikor lesz legközelebb kórustalálkozó >>

Minél gyakrabban énekelsz, annál hamarabb fogsz megszabadulni a gondjaidtól!

Természetesen, a zene típusa, amit kiválasztasz, nagyban kihat arra, hogyan fogod érezni magad. Válassz vidám dalokat és dallamokat.

Íme itt van néhány dal, amivel akár el is kezdheted a gyakorlást 

 

Kapcsolódó írások

10 legjobb módszer, hogy magad mögött hagyd a szomorú mindennapokat

Néha mindenkit elkap a szomorúság. Elég egy félreértett mondat, egy morcos szomszéd vagy egy bal lábbal ébredő főnök, hogy a hátunk közepére se kívánjuk a világot. Az alábbiak segítségével azonban bármikor magad mögött hagyhatod a mindennapok szomorúságát. Vess véget a […] Elolvasom »

Az éneklés gyógyító hatása

A zene és az éneklés megnyugtatja a lelket, javítja a hangulatunkat, és általánosságban hozzájárul ahhoz, hogy jól legyünk és kiteljesedjünk. Pozitív énekekkel gyógyítani vagyunk képesek magunkat minden szinten. Tudományos kísérletek bebizonyították, hogy tulajdonképpen a zene képes hozzájárulni a gyógyulási folyamatokhoz […] Elolvasom »

Tudományos vizsgálatok az éneklés jótékony hatásairól

Tudományosan bizonyított, hogy az éneklés csökkenti a stresszt, enyhíti a szorongást, és emeli az endorfinszintet. Az éneklés erősíti az immunrendszert, és teljesen mindegy, hogy hamisan vagy tisztán énekelünk-e. Amikor énekelünk, a zene rezgése átjár bennünket, megváltoztatva a testi és érzelmi […] Elolvasom »

VÁRJ!

Bagi Bella

TARTS VELEM MÁJUS 26-ÁN BUDAPESTEN!

ÉLETFELADAT FELISMERÉSE ÉS BETELJESÍTÉSE

ELŐADÁS-GYAKORLAT-KONCERT

Ott a helyem! »