Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

A hamis hang is gyógyít!

A hamis hang is gyógyít

Valahol az interneten ezt a feliratot találtam:

„Amikor szomorú vagyok, elkezdek énekelni, és rájövök, hogy a hangom rosszabb, mint a problémáim.”

Először jót nevettem rajta, de sajnos, sok olyan emberrel találkozom, aki azért nem mer énekelni, mert azt gondolja, nincs neki hozzá hangja. Pedig, aki tud beszélni, annak van hangja, és ha még járni is tud, akkor ritmusérzéke is van.

Egy vizsgálat kimutatta, hogy még a hamis hang is jó hatással van az éneklő testi-lelki életére, és a közösségben való éneklésben úgyis elvész az egyéni hang, ahol bárki megtapasztalhatja azt az erőt, amit a zene képes felébreszteni bennünk. De lehet énekelni tusolás közben, autóvezetés közben vagy akár takarítás közben is.

Énekelj az életedért az Önfejlesztő Kórus találkozókon!

Elindítottam Magyarország első Önfejlesztő kórus programját, ahol a zene, az éneklés, az önfejlesztés és a játék találkozik egymással.

Nem számít hány éves vagy, nem számít milyen a hangod, az éneklés gyógyító ereje kortól és hangtól függetlenül jótékony hatással van rád!

Nézd meg, mikor lesz legközelebb kórustalálkozó >>

Addig próbáld ki magad ezzel a fantasztikus dallal: Jól érzem magam

Ez a dal A bőség megteremtése CD-n jelent meg. Énekeld el róla a többi dalt is »

Mit gondolsz? Írd meg kommentben!

Kapcsolódó írások

Az éneklés gyógyító hatása

A zene és az éneklés megnyugtatja a lelket, javítja a hangulatunkat, és általánosságban hozzájárul ahhoz, hogy jól legyünk és kiteljesedjünk. Pozitív énekekkel gyógyítani vagyunk képesek magunkat minden szinten. Tudományos kísérletek bebizonyították, hogy tulajdonképpen a zene képes hozzájárulni a gyógyulási folyamatokhoz […] Elolvasom »

Tudományos vizsgálatok az éneklés jótékony hatásairól

Tudományosan bizonyított, hogy az éneklés csökkenti a stresszt, enyhíti a szorongást, és emeli az endorfinszintet. Az éneklés erősíti az immunrendszert, és teljesen mindegy, hogy hamisan vagy tisztán énekelünk-e. Amikor énekelünk, a zene rezgése átjár bennünket, megváltoztatva a testi és érzelmi […] Elolvasom »

Az éneklés a lelki átalakulás egészen kifinomult eszköze

Tudományosan bizonyított, hogy az éneklés csökkenti a stresszt, enyhíti a szorongást, és emeli az endorfinszintet. Az éneklés erősíti az immunrendszert, és teljesen mindegy, hogy hamisan vagy tisztán énekelsz-e. Amikor énekelsz, a zene rezgése átjár, megváltoztatja a testi és érzelmi állapotodat. […] Elolvasom »

VÁRJ!

Bagi Bella

TARTS VELEM FEBRUÁR 17-ÉN BUDAPESTEN!

ÉLETFORMÁLÓ ÉNSZERETET

ÉLETÉPÍTÉS ÉS ÖNFEJLESZTÉS ELŐADÁS-GYAKORLAT-KONCERT

Ott a helyem! »