Kérdésed van?    Telefon: +36 70 635 3250    

10 tipp a fojtogató múlt elengedéséhez

elengedes

Gyermekkori sérelmek, munkahelyi bántások, egy rossz pillanatban elhangzott mondat és máris olyan negatív minta rögzül, amelyek évekig vagy akár évtizedekig is súlyos teherként nehezedhetnek a vállunkra. Bár a legtöbb esetben képesek vagyunk kezelni ezeket a helyzeteket és pl. beszélgetéssel tompítani tudjuk a bántó mondatok vagy cselekedetek élét, mégis maradhatnak olyan tüskék, amelyektől csak tudatos elengedéssel szabadulhatunk.

Az elengedés gyakorlásához szedtem össze neked néhány tippet, amelyeket azonnal ki is próbálhatsz.

10 tipp a fojtogató múlt elengedéséhez

1. Meditálj!

A meditáció az egyik legjobb módszer, hogy lecsendesítsd az elmédet és befelé fordulva, egy irányított meditáció segítségével sikerüljön elengedni a problémákat, és eltakarítani az azokat okozó elakadásokat.

Sokaknak segített már az Elengedés meditáció és a hozzá tartozó gyakorlat.
Próbáld ki Te is »

2. Értsd meg!

Szánj magadra egy kis időt és próbáld meg megérteni a gondot okozó múltbéli eseményt. Tudatosítsd, hogy az adott helyzetek, minták és emberek teremtették a tapasztalatodat, nem te hoztad létre. A múlt és a minták megértése segít, hogy felismerd, hogy miért ragaszkodsz ehhez az emlékhez, és a tudatosság segít megszakítani a romboló mintát.

3. Fogadd el!

Ami megtörtlnt, megtörtént. Utólag már nem tudsz rajta változtatni. Fogadd el, és tudatosítsd magadban, hogy ezek egyszeri történetek, amelyek a jelenlegi életedre már nem lehetnek hatással. A harag, a neheztelés és a düh már csak benned létezik, muszáj elengedned ahhoz, hogy szabaddá válhass.

4. Felejtsd el az elvárásaidat!

Tudatosan dolgozz azon, hogy el tudj szakadni a múltban megtörténtektől. Engedd el az arra vonatkozó elvárásaidat, hogy mikor, kinek, hol és hogyan kellett volna viselkednie. Ennek abszolút semmi jelentősége nincs már, nem képes változtatásra. Így a legjobb, amit tehetsz, hogy elengeded.

5. Korrigálj!

Szánj magadra néhány percet és tervezd meg, hogy milyen célokat szeretnél elérni. Ha ez megvan, akkor nézd át, hogy mi szükséges ahhoz, hogy valóra válthasd az álmodat. Ezt követően vizsgáld meg, hogy milyen lehetőségeid, képesítésed vannak már meg ehhez, majd írd össze milyen lépések szükségesek a cél eléréséhez. Ha szükséges korrigálj, alakítsd a céljaidon.

6. Rögzítsd a célodat!

A célok meghatározása mindig kétségekkel teli, hiszen a realitás sokszor felülkerekedik az elképzeléseken, és azonnal beindul a “nekem ez úgysem sikerülhet” vagy az “én erre nem vagyok képes” gondolatsor. De ezt felejtsd el, tűzz ki reális célokat, majd tedd újra magasabbra és magasabbra a mércét, és meg fogsz lepődni, hogy ha kitartó vagy, sorra sikerül is elérned őket. Ne hagyd magad befolyásolni!

7. Változtasd meg a perspektívát!

Amikor mérges, dühös és megbántott vagy, jól teszed, ha megpróbálsz eltávolodni a jelentől és más nézőpontot keresel. Tegyél jót valakivel: mosolyogj, nyisd ki más előtt az ajtót, adományozz vagy segíts valakinek önzetlenül. Azzal, hogy másokkal jót teszel, te is jobban fogod érezni magad, és segít tudatosítani, mennyire jó ember is vagy.

8. Higgy magadban!

Hiába vannak rossz emlékeid, bántó személyek az életedben, ez a te életed és jogod van ahhoz, hogy boldogan, kiegyensúlyozottan élhess. Hidd el, hogy bármire képes vagy, és a Sors a kezedre játsza majd a lehetőségeket, és amikor előtted a választás joga, élj a kínálkozó alkalommal. Hidd el, sikerülni fog!

9. Szeresd a változást!

Az elengedés mindig változással jár. Szeresd az új élményeket és tapasztalásokat, légy nyitott, vidám, pozitív és játékos. Az élet ajándék, örülj minden nap, hogy a részese lehetsz.

10. Légy hálás!

Miután a fentieket meglépted, tapasztalni fogod, hogy változik az életed. Légy hálás magadnak a kitartásodért, hogy képes vagy változni és változtatni. A hála az egyik legerősebb hatású emberi érzelem, amely bámulatos változásokat hozhat az életedben.

Énekeld velem a Hálával telten című dalt!

eletigenles-es-felemelkedes

 

Ez a dal az Életigenlés és felemelkedés CD-n jelent meg. Ez az album tele van csodás énekekkel, amelyek segítenek a megfelelő irányba állítani az elmét. Bíztatnak, erőt adnak, gyógyítanak és felemelnek. Pont akkor, amikor szükséged van rá. Hallgasd meg a CD többi dalát is itt »

Neked mi vált be? Meséld el kommentben!

Kapcsolódó írások

Az önbizalomhiány leküzdésének 5 legjobb módja

Az önbizalomhiány egy rendkívül zavaró, romboló hatású és méltatlan érzés, amelytől jobb minél előbb megszabadulni. Mindegy, hogy gyermekkori rossz élmények, egy elviselhetetlen főnök vagy esetleg közeli hozzátartozók állnak a hátterében, fontos, hogy tudatosítsd magadban: amit mások gondolnak vagy mondanak rólad, […] Elolvasom »

9 út a boldog élethez

Mi a boldogság? Hogyan érhetjük el? Meddig kell még várni rá? Ezek a leggyakrabban megfogalmazott kérdések a boldogsággal kapcsolatban. És bizony sokat követik el azt a hibát, hogy azt gondolják, a boldogságot ki kell érdemelni, a boldogság nem jár csak […] Elolvasom »

9 mindennapi probléma, amelyben az ima segíthet

Tudtad, hogy az ima különleges pszichikai állapotba emel? Számos kutatás igazolja, hogy az imának terápiás hatása van. Mindegy, hogy Istenhez, a szeretethez, a békéhez vagy az örömhöz imádkozol, az ima megtanít a jelenben létezni, és még számos módon segíthet a […] Elolvasom »

VÁRJ!

Bagi Bella

TÖLTSD LE INGYENESEN A 333 ÖNBECSÜLÉS NÖVELŐ MEGERŐSÍTÉSEKET!

HASZNÁLD FÖL EZEKET A SZAVAKAT CÉLJAID SIKERES ELÉRÉSÉHEZ!

Letöltöm »